Incearca rujul rosu! Treci de la business la diva

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 00:00
3938 citiri
Incearca rujul rosu! Treci de la business la diva
Foto: mirelapaduraru.ro

Desi admiram vedetele cu un look de milioane atunci cand mizeaza pe rujul rosu, in viata reala putine femei indraznesc sa-l aplice. Si mai mic este numarul celor care il aplica in mod corect, astfel incat sa reziste si sa arate senzational.

Inainte de a te hotari ce ruj rosu ti se potriveste, iti propun sa descoperim impreuna trucuri de machiaj folosite de profesionistii in domeniu, pentru a-l aplica impecabil.

Exfolierea buzelor

Exfolierea profesionala se efectueaza lunar la salon, in cadrul tratamentului cosmetic regulat, cu un capat special de la combinele cosmetice de ultima generatie.

Acasa, aplicam o cantitate mica de demachiant de fata, pe ambele buze. Se perie usor cu o periuta de dinti cu peri moi, pentru a se inlatura excesul de piele moarta de pe buze.

Exfolierea e obligatoriu urmata de un balsam hidratant, aplicat in strat generos pe buze, pe care il lasi sa actioneze 10 minute si apoi inlaturi excesul cu un servetel.

Aplicarea volumizatorului de buze

Pe piata exista multe marci de volumizatoare de buze, cu diferite substante active: menta, piper, extract de ardei iute, alge, in combinatie cu multe vitamine (vit A si vit E), acid hialuronic.

Scopul final e unul singur: activarea circulatiei la nivelul buzelor, cresterea lor in volum, hidratatarea si vitaminizarea acestora.

Volumizatorul de obicei se aplica inainte de ruj si se lasa sa actioneze in functie de prospect.

Aplicarea creionului contur de buze

Secretul aplicarii acestuia este sa fie de calitate si bine ascutit. Mina trebuie sa fie suficient de moale cat sa nu raneasca pielea subtire a buzelor si suficient de rezistenta sa nu se intinda.

Truc: Dupa ce ai trasat conturul dorit al buzelor, creioneaza usor colturile in interiorul ambelor buze, dar si partea de jos a buzei inferioare. In felul acesta creezi o baza rezistenta pentru aplicarea rujului.

Daca ai gresit conturul, sterge usor zona "afectata" cu un betisor cu vata si, eventual, corecteaza cu un pic de corector. Apoi reia operatiunea de creionare.

Aplicarea rujului rosu

Pentru aplicarea rujului este necesar sa folosesti o pensula speciala de machiaj pentru buze. Cu aceasta pensula speciala se ia rujul din baton si se aplica pe buze. Apoi se uniformizeaza culoarea, tot cu ajutorul pensulei.

Truc pentru rezistenta rujului: Se aplica rujul cu pensula de buze, se tapoteaza lejer doar cu un strat dintr-un servetel de hartie cu mai multe straturi, pe care il asezam peste buze, fara sa-l presam. Prin el se aplica cu pensula mare un strat de pudra transparenta (loose powder). Apoi se aplica al doilea strat de ruj.

Alte aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand aplici singura rujul rosu:

- Fondul de ten sa fie aplicat discret si bine estompat pe maxilar;

- Aplica pudra cu masura, nu exagera cu fardul de obraz si evita-l categoric pe cel rosu;

- Dupa ce ai aplicat mascara, elimina surplusul cu o perie curata. Rujul rosu nu face "casa buna" cu particule negre de machiaj intrate in ochi sau cazute pe fata;

- Verifica periodic discret daca rujul nu s-a intins sau "a migrat" pe dantura;

Culoarea si textura rujului rosu?

E cea care ti se potriveste! Intre tine si rujul rosu pe care il alegi trebuie sa existe o atractie, sau... cum spun francezii, "coup de foudre".

Testeaza-l in beauty shop si roaga beauty advisor-ul sa ti-l aplice de proba. Astfel vezi daca adori culoarea, textura si decizi daca acel ruj rosu te va face sa fii in centrul atentiei la petrecere.

Esti nonconformista in timpul liber? Aplica glitter rosu peste ruj! Este adevarat ca vei bea delicat cu paiul toata seara... dar ce sacrificii nu face o diva pentru look-ul ei?...

Sarbatori minunate in care sa stralucesti de fericire si voie buna!

Cu drag,

Mirela Paduraru - Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sfaturi ruj rosu, #aplicare ruj rosu, #cosmetica machiaj profesional, #Mirela Paduraru machiaj , #Frumusete