Investitia intr-un spa se amortizeaza intr-un an - Eden Spa

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 09:00
3652 citiri
Investitia intr-un spa se amortizeaza intr-un an - Eden Spa
Relaxare la spa

Spa-urile reprezinta o mica parte din piata romaneasca a luxului, insa potentialul acestei industrii a rasfatului este enorm. Daca ati luat decizia sa investiti intr-un centru spa, trebuie sa stiti ca profitul va veni dupa aproximativ un an, spune Aniela Minu, reprezentant Eden Spa.

Insa lucrurile nu sunt foarte simple. Va trebuie o mare atentie la detalii si rabdare in gasirea si trainingul specialistilor.

Unul dintre cei mai mari jucatori din aceasta piata este Eden Spa. Primul centru deschis de companie a necesitat o investitie de 200.000 de euro, suma care a ajuns la recordul de 3 milioane de euro cand a fost inaugurat al patrulea centru.

Aniela Minu, directorul de marketing si vanzari al companiei, stie totul despre acest business frumos dar foarte solicitant. "Nu este un business usor", a explicat aceasta intr-un interviu acordat Business 24.

- Cat a investit Eden Spa in deschiderea celor 4 centre?

- Primul centru Eden Spa a presupus o investitie de 200 000 euro. Investitia este impartita intre amenajarea si designul spatiului, echipamente profesionale, produsele folosite si o parte importanta de buget alocat trainingului necesar pregatirii personalului calificat, intrucat experienta spa este una directa a contactului intre terapeut si oaspeti, de acesta depinzand calitatea serviciului spa oferit.

- Ce planuri de extindere a retelei aveti? Ce orase vizati?

- Avand in vedere ca piata spa este una in crestere, in planul nostru de extindere urmarim deschiderea unei locatii noi la Timisoara, programata pentru prima jumatate a anului acesta, urmand si alte centre in perioada urmatoare.

- In cat timp se amortizeaza cu aproximatie investitia intr-un centru?

- In urma investitiei intr-un centru spa, daca au fost respectati pasii propusi spre a fi urmati, dupa un an se intra pe profit operational.

- Cat de mare este potentialul acestei piete? Care sunt zonele din Bucuresti si din tara in care avem nevoie de spa-uri?

- Piata spa este o piata cu potential in crestere atat in volum cat si in calitate, potentialul fiind mai mare in zonele turistice de munte in special si in orasele mari din tara.

- Ce calitati trebuie sa aiba un antreprenor care vrea sa deschida un spa?

- Datorita caracterului special al unui asemenea business, care nu este unul usor, un antreprenor care vrea sa deschida un spa trebuie sa fie atent la detalii, sa dea dovada de implicare permanenta, de preocupare pentru acest domeniu dinamic si solicitant.

De asemenea, trebuie sa fie atent atat la partea de profit a businessului cat si experientei interactiunii cu oamenii deoarece experienta spa este una a contactului direct cu acestia.

- Se gaseste personal calificat de calitate in Romania?

Deoarece este un domeniu relativ nou pe piata din Romania, in expansiune atat la nivel mondial cat si national, cererea de personal calificat este mare. In prezent, nu exista specialisti spa, ei se formeaza in cadrul trainingurilor carora trebuie sa li se acorde o atentie deosebita daca se doreste obtinerea unor rezultate bune in acest business.

- Ce sfaturi i-ati da unei persoane care vrea sa investeasca intr-un spa?

- Un astfel de business complex, pentru a fi de success, necesita consultanta de specialitate din partea unor profesionisti cu experienta in domeniu. Sfatul nostru adresat investitorilor este sa nu ezite sa apeleze la un consultant. Astfel va evita greseli care costa enorm si presupun pierderi greu de recuperat la nivel de design, echipamente, oameni. Pentru a se evita aceste riscuri este necesara deschidere si flexibilitate din partea antreprenorului.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#investitii, #afaceri criza, #afaceri profitabile, #eden spa, #aniela minu, #amortizare profit, #sfaturi investitii, #piata lux , #Frumusete