IPL pentru o piele mai tanara: Ce poti face pentru tenul tau?

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 00:00
3396 citiri
IPL pentru o piele mai tanara: Ce poti face pentru tenul tau?

Pielea ta are uneori nevoie de mai mult decat o simpla crema, are nevoie de un tratament sustinut, recomandat de medic. Daca respecti indicatiile sale, vei reusi sa scapi mult mai usor de petele neplacute de pe piele, dar si de urmele lasate de stres pe tenul tau.

Business24 iti recomanda tratamentul IPL Vasculight Elite, un tratament inovator, la care tot mai multe centre de infrumusetare apeleaza pentru clientii lor.

IPL nu este un laser, ci o lumina cu lungime de unda variabila care poate trata simultan capilarele sparte, eritemul difuz, petele de varsta, pigmentatia neregulata si pistruii. Totul se face, insa, dupa un consult medical in prealabil.

Tratamentul se adreseaza in special fetei, gatului si decolteului, mainilor, umerilor. Medicul este cel care decide un tratament individualizat, adaptat tipului tau de ten. El iti va testa caracteristicile pielii inainte, tocmai pentru a stabili parametrii optimi pe care cosmeticianul ii va utiliza.

Vanessa Dragan, reprezentant al clinicii Miko Beauty, vorbeste pentru Business24 despre beneficiile tratamentului IPL Vasculight Elite, efectele adverse si etapele prin care treci pana in momentul in care rezultatele sunt vizibile.

Tenul tau va avea un aspect uniformizat

Procedura trateaza tenul cu pigment neuniform, afectat de soare, cu rozacee si pigmentare, stimuland in acelasi timp producerea de colagen nou si remodelarea, cu cresterea fermitatii si inchiderea porilor, spune specialistul.

De asemenea, dupa o serie de tratamente de rejuvenare, care au loc o data la patru saptamani, se remarca o scadere a ridurilor superficiale, pielea devenind mai luminoasa si mai stralucitoare. "Se observa imbunatatiri la 10 zile dupa primul tratament", sustine Vanessa Dragan.

Cum arata pielea imediat dupa tratamentul de fotorejuvenare?

"Initial zona tratata ramane usor eritematoasa aproximativ doua-trei ore dupa tratament, ca dupa o usoara arsura solara. Daca se trateaza leziuni pigmentare, acestea se accentueaza pentru trei-patru zile, apoi se descuameaza iar capilarele dilatate se inchid", ne-a explicat oficialul.

Pe perioada tratamentului trebuie sa iti protejezi pielea de expunere directa la soare, cu creme cu factor de protectie SPF 30+, 50+ in functie de pielea ta.

Chiar daca procedura se poate efectua indiferent de anotimp, medicii te sfatuiesc sa eviti total expunerea la soare inainte si dupa tratament.

Rezultatele s-ar putea vedea chiar si dupa a doua sedinta

Rezultatele sunt vizibile dupa o serie de tratamente, intre doua si sase sedinte, in functie de afectiune. Multe imbunatatiri sunt permanente, iar pentru mentinerea rezultatelor poate fi nevoie de tratamente de intretinere, spune Vanessa Dragan.

De asemenea e important regimul de ingrijire al pielii dupa tratamentul de fotorejuvenare.

"Sunt recomandate creme cu concentratii crescute de vitamina C, vitamina E, acid hialuronic si alti antioxidanti, incepand cu trei saptamani inaintea primului tratament. De asemenea, cremele cu factor de protectie 30+ sunt recomandate pe termen lung, post tratament", completeaza aceasta.

Complementar, poti apela si la tratamente cu microdermoabraziune, microinjectii cu toxina botulinica, acid hialuronic fluid ("skin boosters") si altele, te asigura specialistul.

Efectele adverse apar foarte rar la fotorejuvenare

"Fotorejuvenarea e o procedura sigura, cu usoare si rare reactii adverse care pot aparea persoanelor cu pielea mai inchisa sau care se expun excesiv la soare fara fotoprotectie", conchide Vanessa Dragan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tratament IPL efecte, #fotorejuvenare tratament, #tratament pete piele, #piele mai tanara , #Frumusete