Machiaj de cocktail, din mainile unui profesionist: De la A la Z, in 30 de minute

Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
5521 citiri
Machiaj de cocktail, din mainile unui profesionist: De la A la Z, in 30 de minute

Machiajul de seara are nevoie de mana unui profesionist, daca nu ai suficienta indemanare si antrenament. Risti foarte usor sa cazi in "pacat": prea multa culoare, prea mult fond de ten sau mici greseli observabile, mai ales la un cocktail party.

Si tocmai pentru ca nu am vrut sa incalc nicio regula de aur pentru seara de gala la care am fost invitata, am mers pe mana unui profesionist: Andreea Radoi, make-up artist la SLA Romania.

Am aflat de la ea toate secretele unui machiaj reusit, atat pentru o zi la birou, cat si pentru seara care ma astepta. Sedinta a inceput cu o portie intensa de demachiere, plus lotiune tonica - sa nu cumva sa ramana pielea prea lucioasa.

Apoi a urmat baza de machiaj siliconata, care nu lasa fata sa se ingrase. Extrem de util, imi zic eu, pentru ca, de obicei, la sfarsitul serii, dupa cateva dansuri si discutii aprinse, tenul poate capata un luciu usor deranjant, care se poate observa apoi in poze.

Urmeaza fondul de ten, pe care trebuie sa il aplici exact "asa cum simti tu", spune Andreea, cu grija totusi sa nu exagerezi.

"Exista trei tipuri de fond de ten in gama noastra: cele fluide, cele bio (fluid cu acoperire slaba, doar pentru uniformizare) si cele care acopera foarte bine, numite 'photo foundation', pentru care nu mai ai nevoie de niciun corector pe langa.", imi explica make-up artistul.

Cel bio este recomandat pentru persoane mai sensibile, care au alergii la produse cosmetice, completeaza Andreea. In cazul meu, pentru ca tot ma pregateam de petrecere, a folosit "photo foundation".

Cum aplicam fondul de ten?

In functie de ocazie, fondul de ten se aplica diferit: ziua il aplicam cu degetele, intrucat crema se incalzeste si se intinde mult mai bine, iar seara putem folosi un buretel, pentru o precizie mult mai mare.

"Mie imi place sa il aplic si cu pensula speciala", imi spune Andreea. "Are parul foarte des, printr-o miscare usoara de rotatie reusesti sa il aplici corect, iar fondul de ten intra repede in piele".

Mai departe, pielea de pe gat trebuie acoperita cu pudra blush, intrucat aceasta zona este mai putin expusa soarelui decat fata si pieptul.

Desigur, sa nu uitam de anticearcan: "Si pe pleoape si pe ochi", subliniaza Andreea, apoi aplica usor putina pudra "independenta" (opusul pudrei compacte, aveam sa aflu ulterior). In plus, sprancenele trebuie periate intotdeauna, pentru ca raman urme de fond de ten, iar imperfectiunile sprancenei pot fi corectate usor cu putin fard aplicat cu o pensula subtire.

"Putem face asta si la machiajul de zi, dar mai putin accentuat, pentru a da continuitate sprancenei", ma lamureste Andreea.

Trecem acum la conturarea ochilor: pe linia de sus a genelor aplicam un strat subtire de eyeliner "Cake pro", care nu se transfera pe linia de jos a genelor. Banuiesc ca denumirea vine de la modul de preparare: vorbim despre un tus solid incastrat intr-o cutiuta de fard care, dupa contactul cu o picatura de apa, se lichefiaza si se aplica delicat cu o pensula subtire.

Imediat dupa aceasta etapa reusesc sa daram un mit, dintr-o pura curiozitate: da, este in regula sa folosesti creion kohl si pe mucoasa ochilor, daca forma lor iti permite asta. Apoi, specialistul imi mai sopteste un truc: creionul sub ochi ii face sa para mai mari si mai rotunzi, pe cand creionul pe interior ii micsoreaza.

"Iata cum iti poti contura subtil ochii la un machiaj de zi", imi zpune zambind Andreea.

Ultimul pas: alegerea culorii

Culorile castigatoare la aceasta sesiune au fost albastru inchis (asortat cu rochia de cocktail) pentru colturile exterioare si albastru deschis, subtil si luminos, pe interior.

Cea mai mare surpriza abia acum urma sa vina: nu ai nevoie de doua straturi de rimel pentru volum, daca stii cum sa realizezi umbrele din spatele genelor.

Sedinta s-a terminat rapid, in maxim 30 de minute, gratie indemanarii si experientei artistului, cu tot cu explicatiile de rigoare.

#machiaj de cocktail, #machiaj profesionist, #machiaj SLA Romania , #Frumusete