Machiajul iernii 2015-2016: Se poarta bujorii in obraji si buzele colorate

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 00:00
3092 citiri
Machiajul iernii 2015-2016: Se poarta bujorii in obraji si buzele colorate
Foto: Pixabay

Machiajul acestei ierni inseamna pometi imbujorati si buze in nuante inchise, dar nici tenul nu trebuie neglijat. Investeste intr-un fond de ten care sa nu murdareasca esarfa sau fularul si, desigur, nu uita de mascara rezistenta la apa, te sfatuieste make-up-artistul Katiusa Popovici.

"Iarna aceasta se poarta foarte mult culorile fructelor de padure, ale prunei, mai ales pentru rujuri. Se poarta tenul satinat cu pometii imbujorati natural. Deci pentru fata, in machiaj se poarta stilul minimalist. La acest tip de ten, buzele vor fi dramatic conturate, cu rujuri cat mai inchise la culoare", spune aceasta pentru Business24.

Ca un truc, ea ne arata cum ne putem folosi de acest machiaj pentru a face rapid trecerea la un eveniment neprevazut, de seara. "Putem vorbi aici de un machiaj natural in timpul zilei, iar seara ne putem schimba nuanta rujului, intr-o culoare in mare trend acum cum este burgundy. Genele le vom incarca mai mult cu mascara si putem folosi chiar si un eyeliner pentru un efect cat eye".

Gene false sau mascara rezistenta la apa?

Probabil te-ai gandit adeseori cat de usor ar fi sa apelezi la un specialist care sa-ti asigure un aspect elegant la orice ora, iar genele false fir cu fir par foarte tentante. Scutesti timpul alocat aplicarii de mascara dimineata, demachierii seara si nu-ti mai faci griji ca te-a prins ninsoarea in drum spre acea intalnire importanta, pentru ca nu are ce sa se mai intinda pe fata ta, odata cu topirea fulgilor de zapada.

Insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Specialistul in machiaj sustine ca un mascara rezistent la apa e o afacere mult mai buna pentru sanatatea genelor tale.

"Daca trebuie sa aleg intre cele doua, prefer mascara rezistenta la apa, deoarece nu sunt mare fana a genelor fir cu fir. De ce? Pentru ca in timp acestea deterioreaza mult genele naturale", spune Katiusa Popovici.

Fara pete de fond de ten pe haine

Fularul sau esarfa n-ar trebui sa lipseasca din garderoba unei doamne in acest sezon, dar cel mai adesea ele strica fondul de ten si se murdaresc de la el. Cum facem sa rezolvam aceasta problema?

"Pentru a rezolva aceasta problema, ne putem achizitiona un fond de ten waterproof profesional, rezistent la apa sau la un grad inalt de umiditate. Sunt multe firme de cosmetice profesionale care comercializeaza astfel de produse", raspunde Katiusa Popovici.

Ruj vs. balsam colorat

Buzele se deshidrateaza puternic iarna si poate aparea fenomenul de buze uscate sau crapate, daca nu ai grija de ele. Si aici intervine o noua dilema: colorezi buzele cu ruj, pentru a pastra liniile unui machiaj elegant de zi, sau apelezi la balsamul colorat, care face cate putin din amandoua (hidrateaza si coloreaza usor buzele)?

Din pacate, balsamul usor colorat este prea putin pentru o femeie de afaceri, spune make-up-artistul.

"As prefera totusi un ruj rezistent la transfer. Exista cateva firme de produse profesionale de machiaj care au in portofoliu astfel de rujuri, care sunt mai cremoase si nu usuca foarte tare buzele. Exista si rujuri lichide cu finish mat foarte rezistente. Sau daca dorim sa hidratam buzele putem adauga putin gloss peste un astfel de ruj", sustine Katiusa Popovici.

#machiaj iarna, #Katiusha Popovici, #sfaturi makeup iarna , #Frumusete