Machiajul pentru barbati: Trucuri pentru tine, de la Mirela Vescan

Sambata, 11 August 2012, ora 00:00
19916 citiri
Machiajul pentru barbati: Trucuri pentru tine, de la Mirela Vescan

Machiajul pentru barbati, desi discret, trebuie sa includa fond de ten fluid si pudra aplicata cu o pensula special creata pentru tenul barbatilor, te sfatuieste make-up artistul Mirela Vescan.

Potrivit acesteia, domnii trebuie sa respecte aceleasi principii pe care le respecta si femeile in ceea ce priveste machiajul.

Care sunt pasii care nu ar trebui sa lipseasca din ritualul de ingrijire al niciunui barbat si care sunt produsele cosmetice preferate ale make-up artistului ne povesteste Mirela Vescan, intr-un interviu acordat Business24.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le intalniti la machiajul barbatilor, la TV, si nu numai?

Lipsa acestui tip de machiaj. Este normal ca un barbat care este persoana publica, deci un formator de opinie, sa apara pus la punct la evenimentele unde sunt invitati.

Acolo exista camera de filmat si fotografia, ar fi normal sa existe un minimum de machiaj, fotografiile urmeaza sa fie publicate si imaginile urmeaza sa fie difuzate, doamnele arata perfect, domnii au cearcane si un ten ciudat, stralucitor.

Imi pare rau ca in tara noastra machiajul este digerat greu de barbati. Am vazut un star de televiziune, la New York, impecabil din toate punctele de vedere, desigur, fardat.

Care sunt argumentele, insa, care i-ar putea face pe barbati sa accepte machiajul?

Daca fondul de ten ar fi promovat ca fiind de fapt o crema hidratanta, usor pigmentata, poate ca machiajul ar fi usor de asimilat. Am vazut foarte multi barbati care au tenul sensibil, deshidratat, iritat si cuperozic (cu vase sangvine vizibile).

Inteleg si faptul ca foarte multi barbati au senzatia ca li se va reevalua orientarea sexuala daca se fardeaza, ei considera ca machiajul trebuie practicat in general de femei. De fapt, tenul barbatilor este foarte sensibil si de multe ori sensibilizat prin lipsa de atentie.

Care sunt produsele cosmetice de care un om de afaceri nu se poate lipsi?

Exista game intregi de produse cosmetice, destinate barbatilor, de la produse de curatare si exfoliere pana la creme pentru hidratare, regenerare si protectie.

Pasii de ingrijire ar trebui sa fie aceeasi pe care-i parcurge si o femeie zilnic, in scopul intretinerii tenului: curatare, tonifiere, hidratare, hranire, sigilare.

In magazinele Plafar am vazut chiar si o gama Bio, speciala pentru barbati. Mai sunt si produsele de lux Davidoff, foarte bune, create pentru barbatii cu viata sportiva in aer liber sau pentru barbatii care stau mult in birou.

Eu as propune sesiuni speciale, cu sfaturi de ingrijire pentru barbati, sunt sigura ca ar fi audienta. Am fost odata invitata sa vorbesc despre machiajul de televiziune si supriza a fost ca am avut un public masculin, extrem de interesat de ingrijirea pielii. Poate ca este nevoie de mai multa comunicare in sensul asta.

Machiajul pentru barbati este simplu, vorbim de fapt doar despre o baza simpla de machiaj alcatuita din fond de ten, fard corector, pudra si poate un creion pentru sprancene si un balsam de buze.

Produsele folosite provin din aceleasi surse de unde sunt si produsele cosmetice pentru femei. Foarte important este ca nuanta fondului de ten sa se identifice cu nuanta naturala a pielii, insa asta este o regula generala.

Am vazut insa de multe ori, mai ales la TV, barbati fardati defectuos, cu fonduri de ten prea deschise la culoare sau prea rozalii si atunci da, sunt de acord ca nu ar trebui sa iasa afara asa.

Inevitabil, si barbatii au nevoie de trucuri. Puteti sa le impartasiti si cititorilor nostri cateva?

Fondul de ten trebuie sa fie fluid si hidratant pentru a se aplica mai usor mai ales pe zonele cu barba-mustata. Este greu sa creezi naturalete cu un fond de ten gras care are tendinta sa pluteasca pe firele de par.

Pudra se aplica cel mai bine cu pensula sau discheta sa catifea, iar finisajul cu o perie speciala. Da, exista in arsenalul de accesorii pentru machiaj, o pensula unica, destinata barbatilor, ovala, plata, cu peri foarte fini care indeparteaza excesul de pudra de pe ten.

#interviu Mirela Vescan, #machiaj barbati interviu Mirela Vescan, #make up artist Mirela Vescan , #Frumusete