Marsala - Culoarea anului 2015, in machiaj

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 00:00
5224 citiri
Marsala - Culoarea anului 2015, in machiaj
Foto: Style.com

Marsala, culoarea anului 2015, poarta numele unui vin special originar din zona Marsala - provincia Trapani a Siciliei. Probabil ca soarele arzator al Siciliei si solul si-au pus amprenta pe culoarea acestui vin, care emana "incredere si stabilitate" - dupa cum ne-o descrie cu pasiune Institutul Pantone.

Marsala este o varietate de rosu, pe care unii o considera o combinatie 60% bordeaux, 40% maro si 10% bej, dar dincolo de aceste ecuatii savante retine-o ca pe o culoare care complimenteaza pe oricine in machiaj, fireste, daca respecti proportiile.

Ochii negri vor parea mai calzi, ochii caprui chihlimbar sau cu irizatii verzui vor arata senzational, in timp ce ochii albastri sau verzi vor iesi garantat in evidenta, prin contrast. Indrazneste un eyeliner marsala sau chiar un smokey eyes cu aceasta culoare vedeta, opteaza pentru buze nude si un accesoriu marsala pentru un look sofisticat.

Daca nu esti buna prietena cu eyeliner-ul si tehnica smokey eyes, iti propun cea mai simpla cale de a fi in tendinte si a atrage toate privirile: pune accent pe sprancene perfecte, gene sexy si un ruj marsala, iar ca vestimentatie opteaza pentru galben sau orange. Daca tinuta ta este de zi, alege un ruj cu textura mata, iar daca ai un eveniment special seara, opteaza pentru texturi sidefate.

Un pic de gloss stralucitor in aceeasi culoare vedeta pe mijlocul buzei inferioare va conferi volum si acel "je ne sais quoi" ce asigura un look sexy, seducator.

Pentru fashionistele veritabile, care iubesc marsala, recomand calduros asocierea acestei culori cu un verde pop, indiferent ca este vorba de obiecte vestimentare, accesorii sofisticate sau chiar de asocieri foarte indraznete de mascara verde pop si buze marsala.

Cand optezi pentru marsala, asigura-te ca fondul de ten este aplicat cu masura, ca ai ales corect nuanta si ca blush-ul este impecabil estompat si ...."din acelasi film" cu rujul.

Iti doresc un 2015 senzational in care sa fii hotarata, increzatoare si plina de pasiune, asa cum este si culoarea care guverneaza acest an.

Articol de Mirela Paduraru

- Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#machiaj Marsala, #sfaturi machiaj 2015, #Mirela Paduraru machiaj , #Frumusete