Ofera-ti un tratament simplu si eficient pentru ten

Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:00
3491 citiri
Ofera-ti un tratament simplu si eficient pentru ten
Foto: finehomesandliving.com

Cand spui "martisor" te gandesti la primavara, sensibilitate si frumusete. Tenul tau trebuie sa fie luminos si radiant, iar un zambet frumos sa-ti insenineze chipul.

Desi poate parea oarecum neobisnuit, inainte de a efectua cateva tratamente cosmetice ce-ti vor imbunatati semnificativ aspectul tenului, viziteaza un medic stomatolog bun, pentru o curatare a danturii si o albire non-invaziva. O dantura stralucitoare vine in completarea luminozitatii si prospetimii tenului.

Designul sprancenelor sau pensatul de intretinere trebuie efectuat si el cu o zi inaintea tratamentului cosmetic, pentru a preveni eventualul eritem sau posibile alergii.

Programul de reinnoire a pielii in trei pasi

Pasul 1: Incepe cu o exfoliere a pielii, optand pentru un peeling usor, de preferinta enzimatic, care elimina stratul de celule moarte, fara actiune mecanica, frictiuni. Peelingurile chimice puternice au anumite contraindicatii si nu poti risca eventuale probleme dermatologice in aceasta primavara.

Pasul 2: Hidratarea pielii dupa exfoliere ajuta la restabilirea nivelului hidric al epidermei, contribuie la diminuarea ridurilor cauzate de insuficienta apei in tesut.

Alege produse care sa contina apa termala (un aport de minerale si oligoelemente), dar si acid hialuronic cu molecula mica (patrunde mai usor, pana in derm).

Pasul 3: Nevoile specifice ale tenului pot fi diverse, asa ca un cocteil de vitamine, ca vitamina A, vitamina E si vitamina C, completat de un aport de colagen si elastina, poate face minuni.

Extractul de ceai verde este si el indicat, are un remarcabil efect reintineritor.

Daca doresti un efect instant de umplere a ridurilor, o piele luminoasa, hidratata, vizibil intinerita, combina exfolierea cu tratamentul non-invaziv de oxigenare a pielii Intraceuticals - folosit de vedete ca Madonna, Eva Longoria, Naomi Campbel si o lista lunga de vedete de la Hollywood.

Efectul de reintinerire este vizibil imediat, dar pentru un aspect spectaculos, programeaza-ti sedinta cu o zi inaintea evenimentului.

Precautii: Evita tratamentele cosmetice ce implica extractiile comedoanelor, inaintea unui eveniment. Doar o cosmeticiana foarte experimentata poate "face minuni", combinand curatarea tenului, cu toti pasii de mai sus, fara efecte secundare nedorite.

Daca ai norocul sa o fi gasit deja, pastreaza-ti un loc la fiecare doua saptamani in agenda, pentru rasfatul tau facial garantat.

Evita procedurile medicale de tipul umplerii ridurilor cu acid hialuronic sau injectiile cu toxina botulinica, cu o zi inaintea unui eveniment, daca stii ca ai o sensibilitate marita a pielii sau esti alergica.

Informeaza medicul despre orice problema de sanatate exista si o eventuala medicatie, pentru a alege tratamentul optim, dar si perioada ideala in care va fi efectuata interventia.

Truc: Programeaza-ti o sedinta de "hair spa" dupa tratamentul cosmetic. Un masaj al scalpului si un tratament de par te vor face sa arati senzational in zilele urmatoare.

Daca doresti un efect natural, ca si cum nu te-ai fi straduit prea mult sa arati spectaculos inaintea unui eveniment, foloseste trucurile utilizate de vedetele internationale si fotomodele: rasfata-ti parul cu un tratament si coafeaza-te cu o zi inainte. In ziua evenimentului, doar cateva mici retusuri si... esti aproape perfecta!

Ce mai lipseste? Un zambet radiant si increderea ca esti o femeie adevarata, frumoasa, ingrijita, care merita sa fie rasfatata si iubita!

Mirela Paduraru

Consilier in estetica / Trainer Cosmetica & Machiaj Profesional

#ingrijire ten primavara, #tratamente ten primavara, #tratamente par , #Frumusete