Goana oamenilor dupa corpuri perfecte a transformat chirurgia plastica intr-o industrie de miliarde de euro

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 12:10
2678 citiri
Goana oamenilor dupa corpuri perfecte a transformat chirurgia plastica intr-o industrie de miliarde de euro
Foto: CC0 Creative Commons

Cautarea unui corp tanar si perfect a alimentat o crestere de 8% a industriei de chirurgie plastica la nivel mondial, pana la 8,6 miliarde de euro in 2017.

Cifrele publicate cu ocazia Congresului mondial al profesiei, organizat la Paris, arata "o dinamica sustinuta pentru acest sector intr-un context economic dificil pentru mai multe regiuni", a anuntat joi organizatia profesionala IMCAS, transmite AFP.

Cifra comunicata de IMACS include atat vanzarile de echipamente si produse utilizate pentru a modifica aspectul corporal, precum lasere pentru epilare definitiva de exemplu, cat si produsele farmaceutice, toxinele (printre care faimosul botox) si implanturile mamare.

Conform prognozelor, cifra de afaceri ar urma sa ajunga la 9,3 miliarde de euro in 2018, pentru a se dubla intre 2019 si 2021.

Insa aceste cifre sunt mai mici comparativ cu sumele cheltuite de pacienti, ceea ce ilustreaza marjele frumoase de profit pentru chirurgi plasticieni.

Asociatia profesionala a chirurgilor plasticieni din SUA (ASAPS) estima anterior ca numai americanii au cheltuit in 2016 aproximativ 15 miliarde de dolari pentru chirurgie estetica, in crestere cu 11% comparativ cu 2015.

Presedintele ASAPS, Daniel Mills, aprecia atunci ca aceste cifre se datoreaza atat cresterii economice cat si dorintei baby-boomers si copiilor lor de a ramane competitivi pe o piata a muncii intinerita.

"Cererea de chirurgie estetica este mai mare ca niciodata", a apreciat presedintele Societatii internationale de chirurgie plastica, ISAPS, Renato Saltz.

Ultimele cifre disponibile, pentru anul 2016, sustin ca au fost efectuate 23,6 milioane de interventii chirugicale plastice la nivel mondial, cu 9% mai multe decat in anul precedent. Din numarul total, aproximativ 10,4 milioane au necesitat o taietura de bisturiu, restul constand in injectii si tratamente noninvazive.

Cinci tari (SUA, Brazilia, Japonia Italia si Mexic) concentreaza peste 41% din interventii.

Potrivit ISAPS, cea mai frecventa interventie chirugicala este augmentarea mamara (15,8%), urmata de lipsocutie (14%), modificarea ploapelor (12,9%) si a nasului (7,6%).

IMACS subliniaza ca Asia este continentul unde industria de chirurgie plastica creste cel mai mult, astfel ca in 2018 ar urma sa devina o piata mai mare decat Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#industrie chirurgie plastica, #chirurgie plastica , #Frumusete