Pregateste-ti parul pentru sezonul rece!

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 00:00
2522 citiri
Pregateste-ti parul pentru sezonul rece!
Foto: Pixabay

Toamna si parul nostru, ca si frunzele copacilor, cade si lasa loc altor fire noi si tinere in podoaba noastra capilara.

Desi pare un argument logic, poate uneori sa ne sperie si sa ne faca sa ne intrebam "cat par este normal sa cada?".

"In fiecare zi pierdem aproximativ 50- 100 de fire de par, un rezultat direct al fazelor de crestere a parului. Un fir de par are un ciclu de viata de 24 - 72 luni (intre 2 si 6 ani), timp in care se va dezvolta in mod normal. Cu toate acestea, aproximativ 10% din parul unei persoane poate fi intr-o faza de 'repaus', cunoscuta sub numele de telogen, moment in care parul poate cadea", explica Diana Iordache, Brand Manager APIVITA.

Care este momentul in care ar trebui sa ne facem griji

Cand acest fenomen persista pe o perioada mai lunga de timp si observam caderi masive de par - la spalat, la pieptanat, dar si pe haine sau pe perna - vorbim despre o cadere a parului permanenta.

Pentru a avea un par sanatos, trebuie sa utilizam produse specializate ce asigura o ingrijire adecvata si completa a parului, ce curata bland si eficient, respectand fiziologia scalpului si a parului.

"In plus, sa avem grija sa nu agresam parul prin periere agresiva, prin folosirea frecventa a produselor si aparatelor de styling sau prin expunerea indelungata a parului la radiatiile solare", mai spune Diana Iordache.

Prea tarziu?

In cazul in care ne confruntam cu o problema de cadere a parului trebuie sa identificam cauzele interne si externe.

Sa avem o dieta bogata in vitamine si oligoelemente, sa indepartam pe cat posibil factorii de stres si sa adoptam un tratament adecvat de ingrjire a parului.

"Propunerea APIVITA consta intr-un tratament individual pentru femei si barbati, compus din tratament anti-cadere ce intareste foliculul de par, creste desimea si previne ingrasarea scalpului, sampon si balsam tonifiant cu rol de intarire si hidratare a firului de par", mai spune specialistul.

Ingrediente naturale: lupinul, dafinul si ginsengul. Ce beneficii aduc?

Diana Iordache te sfatuieste sa cauti produse imbogatite cu elemente precum lupinul, dafinul si ginsengul. Der ce?

Lupinul este bogat in peptide, oligoelemente (cupru, zinc, fier) si vitamine (B3, B5), toate cu rol de stimulare in cresterea parului. Proteina din lupin imbunatateste microcirculatia din jurul foliculului pilos, facilitand astfel furnizarea efectiva de oxigen si substante nutritive (studii in vitro).

Dafinul contine acizi grasi, vitaminele A si E si este cunoscut pentru proprietatile sale benefice pentru par. Reintareste structura parului si actioneaza impotriva caderii, oferind tonifiere, hidratare si o stralucire unica.

Ginsengul este bogat in vitaminele din grupul B, in vitamina C si in oligoelemente, stimuleaza microcirculatia la nivelul pielii capului microcirculatia, revitalizeaza si fortifica radacina parului - iar asta se reflecta printr-o podoaba capilara mai sanatoasa, mai rezistenta si mai stralucitoare.

Desigur, specialistul recomanda si uleiurile esentiale, pe care le propune laolalta cu propolis, cimbru si arbore de ceai, intrucat "controleaza secretia de sebum si nu ingrasa scalpul".

Poate parea o contradictie in termeni pentru un neinitiat in tainele cosmetice, tocmai de aceea Diana Iordache ne explica in detaliu cum o combinatie care include uleiuri nu ingrasa parul.

"Considerate ca substante active ale plantelor, uleiurile esentiale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor deosebite asupra corpului, sufletului si mintii.

Ele se absorb adanc in piele, avand o actiune durabila si profunda, eliberand activii ce actioneaza asupra diverselor probleme cu care ne confruntam.

Uleiurile esentiale din arbore de ceai, salvie sau portocal amar au rol echilibrant, controland secretia de sebum", spune aceasta.

Sfaturi pentru un par sanatos si in sezonul rece

In sezonul rece parul este in general acoperit, ceea ce stimuleaza secretia de sebum si duce la o ingrasare mai rapida a scalpului. In final, ingrasarea parului poate duce la slabirea bulbului si la caderea parului.

"Recomandam utilizarea unui sampon echilibrant cu agenti blanzi de spalare, care sa curete eficient scalpul fara a-l agresa, impreuna cu un balsam revitalizant pe baza de citrice si o masca intensiv hidratanta cu ulei de migdale. Foloseste apa calduta (nu fierbinte) si tunde periodic varfurile. Astfel, parul va ramane sanatos si te vei bucura in intregime de el", te sfatuieste managerul APIVITA.

#sfaturi par sanatos, #Diana Iordache Brand Manager APIVITA, #cade parul toamna , #Frumusete