Sfaturi de la make-up artist: Cum sa te machiezi in functie de forma ochilor tai

Sambata, 24 August 2013, ora 00:00
33509 citiri
Sfaturi de la make-up artist: Cum sa te machiezi in functie de forma ochilor tai

Asa cum acordam atentie felului in care ne imbracam, pantofilor si accesoriilor, machiajul trebuie aplicat respectand cateva reguli de baza: Pe langa culoarea ochilor si nuanta tenului, forma ochilor joaca un rol foarte important in alegerile pe pe care le faci.

Un machiaj de zi reusit pentru ochii migdalati difera fata de cel pentru ochi rotunzi, la fel cum machiajul pentru ochi departati difera fata de machiajul pentru cei apropiati.

Cu putina atentie, vei reusi singura sa iti pui ochii in evidenta rapid cu un machiaj apreciat de cei din jur.

Ochii migdalati au o forma elipsoidala, iar pentru a accentua acest tip de ochi aplica o nuanta mai inchisa in pliul pleoapei. Incepe cu o nuanta deschisa (bej sau roz) pe pleoapa mobila si continua cu o nuanta usor mai inchisa in pliu pentru a adauga profunzime.

Subliniaza cu aceeasi nuanta linia genelor de sus si cea de jos. Cu o nuanta sidefata ofera iluminozitate sub sprancene si in coltul intern al ochilor.

Ochii ascendenti au o forma foarte asemenatoare migdalei, avand o asensiune naturala in colturile exterioare.

Pleoapa inferioara este mai proeminenta, de accea este bine sa o subliniezi folosind culori inchise pentru a echilibra suprafetele.

Aceasta forma de ochi nu are nevoie de corectii, asadar pentru un machiaj de zi poti urma sfaturile pentru ochii migdalati.

Ochii descendenti sunt caracterizati de o usoara cadere a pe colturile exterioare. Pentru a crea un efect de ridicare foloseste un fard deschis la culoare pe toata pleoapa superioara si apoi aplica o linie de grosime medie cu fard sau eyeliner maro sau violet natural pe toata baza pleoapelor superioare.

In coltul extern al ochilor creeaza o codita la un unghi de 45 de grade. Subliniaza cu accesi nuanta usor mai inchisa pe baza de jos a genelor si vei obtine un look natural potrivit ochilor tai!

Daca ai ochi rotunzi, concentreaza-te cel mai mult pe coltul extern. Aplica o nuanta dechisa pe pleoapa pana la pliu.

Cu o nuanta mai inchisa subliniaza linia pleoapelor, extinde nuanta spre coltul exterior al ochiului si continua in jos pe pe pleoapa inferioara.

Nu uita sa folosesti mascara pe genele superioare, insistand pe jumatatea exterioara.

Ochii mici pot fi pusi in evidenta cu ajutorul culorilor deschise, pe care le poti aplica cu incredere pe toata suprafata ochilor. Pentru a oferi profunzime poti adauga o nuanta medie in pliul pleoapei.

Sub sprancene aplica o nuanta iluminatoare sub sprancene. Pentru un efect mai puternic de marire poti aplica un creion bej pe mucoasa ochilor. Aplica rimel negru sau maro pe genele superioare.

Ochii proeminenti se deosebesc prin pleoapele bombate care tind sa domine trasaturile fetei. Aceasta proeminenta poate fi redusa cu ajutorul umbrelor machiajului. Aplica o nuanta de fard medie pe intreaga pleoapa si extinde fardul in pliul al pleoapei.

Foloseste un fard mai inchis la baza genelor de sus, catre coltul extern si pe linia genelor de jos, dar opreste-te la mijloc, chiar in zona irisului. Foloseste iluminator sub arcada sprancenelor pentru a lumina si atrage atentia asupra acestei zone. Pentru un machiaj natural, de zi foloseste mascara maro.

Ochii departati pot fi recunoscuti prin spatiul dintre colturile interioare ale ochilor care este mai mare decat latimea unui ochi.

Pentru a crea iluzia de ochi apropiati evidentiaza coltul interior cu o nuanta mai inchisa.

Fardul mai deschis poate fi aplicat in centrul pleoapei, iar in coltul extern si pliu foloseste o nuanta medie din aceeasi familie de farduri.

Poti contura ochiul cu fardul mai inchis trasand o linie subtire pe pleoapa de sus si cea de jos. De asemenea, trebuie sa ai grija la forma spancenelor - acestea nu trebuie sa fie pensate invaziv in zona nasului.

In contrast cu ochii departati, ochii apropiati sunt definiti de spatiul mai mic decat latimea unui ochi dintre colturile interioare ale ochilor.

Pentru a crea iluzia de spatiu, aplica o nuanta de fard de pleoape deschisa din coltul interior al ochilor pana la mijlocul pleoapei.

Accentueaza coltul exterior al ochiului cu o nuanta mai inchisa. Foloseste un eyeliner pentru a crea o linie subtire deasupra genelor superioare, pana la mijlocul pleoapei si apoi ingroas-o catre coltul exterior. Repeta acest pas pentru pleoapa de jos.

Aplica mascara pe genele din coltul exterior al ochilor. Sprancele te pot ajuta foarte mult pentru a crea efectul de departare, de accea trebuie sa maresti foarte putin spatiul de pensare dintre sprancene. De asemenea, le poti extinde cu un creion pentru sprancene.

Cristina Vasilache,

Make-up Artist

#sfaturi make up artist, #machiaj ochi, #machiaj tipuri ochi, #machiaj forma ochilor , #Frumusete