Simte-te ca acasa in birou

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
2888 citiri
Simte-te ca acasa in birou

Biroul este locul unde iti petreci cel putin opt ore din zi, motiv pentru care este esential sa iti pui amprenta asupra sa. Personalizeaza-l si vei vedea cat de usor pot trece intr-un an cele 1.800 de ore petrecute la munca.

Simplul fapt ca este locul unde lucrezi nu inseamna ca nu poti sa ii aduci mici imbunatatiri care fie te vor ajuta sa te relaxezi in momente tensionate, fie te vor ajuta sa te simti mai aproape de familie atunci cand lucrezi peste program. Iata cateva idei:

Daca ai propriul birou

Daca ocupi o functie de conducere, atunci probabil ca ai si propriul birou, un scaun confortabil si destul spatiu incat sa pastrezi toate documentele necesare, poate chiar si o mica biblioteca.

- Incepe prin a pune pe birou o poza cu familia ta sau cu prietenii, astfel iti vei aminti ca exista viata si in afara biroului si ca munca peste program uneori aduce cu ea sacrificii care nu isi au locul.

- Gaseste un colt unde sa instalezi un mic acvariu, intrucat apa iti poate aduce relaxare in cele mai stresante momente. Sunetul de fundal te va linisti si te va ajuta sa gandesti clar atunci cand esti sub tensiune. Mai mult decat atat, miscarea pestilor in acvariu vor deveni pentru tine o adevarata terapie.

- Plantele iti vor inveseli biroul, iar ingrijirea catorva ghivece te va scoate din rutina.

- Alege un tablou. Orice fel de arta va reusi sa iti inveseleasca biroul, iar in functie de alegerea ta, si partenerii de afaceri vor ramane impresionati. De altfel, daca ai copii, poti aranja un loc unde sa lipesti ultimele desene facute de ei. Poate ca nu vor arata la fel de bine ca un tablou scump, dar nimeni nu te va invinui pentru alegerea facuta.

- Instaleaza o oglinda pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare.

Daca lucrezi la comun

Noua moda in marile corporatii este lucrul in asa numitele "cubicle". Daca biroul tau este inconjurat de pereti care sa iti ofere un mic nivel de intimitate, atunci te poti folosi de toate elementele din dotare pentru a-ti personaliza spatiul.

- Marcheaza un loc, fie pe biroul tau, fie pe unul din pereti, unde sa iti pui cateva fotografii cu familia si cu cei dragi tie. Atunci cand simti ca vei ceda in fata tensiunii, priveste pozele si adu-ti aminte ca ai o viata si in afara biroului.

- Organizeaza-te. Nu ai foarte mult spatiu la dispozitie asa ca trebuie sa fii cumpatat. Laptopul va ocupa zona centrala a biroului, dar nu asta nu inseamna ca restul trebuie sa fie ingropat sub o avalansa de hartii si acte.

- Asigura-te ca ai spatiu pentru cana de cafea si cere sefilor cateva organizatoare. Acestea nu sunt foarte scumpe si cu siguranta vor aprecia faptul ca pui accent pe importanta pastrarii documentelor in stare perfecta.

- Pregateste zona pentru post-it-uri. E foarte important sa ai cateva in campul tau vizual, acolo unde ti se plimba privirea cand iei o mica pauza de la ecranul calculatorului.

- Daca petreci prea mult in fata calculatorului si nu ai timp de plimbari in natura, poti aduce natura la tine pe birou. Simpla prezenta a unei plante in campul tau vizual relaxeaza ochiul si ridica moralul, spun specialistii.

- Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti ca nu esti singur in birou. De sarbatori, spre exemplu, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi nici cu ghirlandele, nici cu jucariile cu sunet.

#amenajare birou, #cum sa iti amenajezi biroul, #birouri verzi, #birou relaxare , #Munca la birou