Adevarata sarbatoare este viata insasi si contine toate faptele bune!

Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 00:00
3663 citiri
Adevarata sarbatoare este viata insasi si contine toate faptele bune!
Foto: Themes

Sarbatoarea de Paste ar trebui sa fie o sarbatoare a invierii, a sperantei renascute sau a multumirii pentru tot ceea ce am realizat.

Din acest motiv ochii obisnuti sa priveasca in afara ar trebui sa se inchida pentru o clipa, pentru ca geana constiintei sa se deschida si sa priveasca pana in strafundul sufletului. Iar acolo sa gaseasca nestemate fapte bune si dragoste.

Dar, din pacate, de cele mai multe ori, inauntrul sufletului se gaseste o cutie a Pandorei, din care au erupt tot anul sentimentele negative ce o definesc: cruzimea, aroganta, vanitatea, lacomia, gelozia, pofta trupeasca, ura, bolile, lenea, tristetea, teama, inselaciunea, subjugarea sau suferinta.

Nu le-am amintit pe toate intamplator, ci pentru a fi un soi de checklist pentru cei ajunsi la bilant.

Acum mai mult decat oricand resentimentele sau frustrarile vin si isi cer pretul, facand-si victima sa-si inece simtamintele in alcool sau sa-si descarce nemultumirile pe cei dragi. Astfel incat tot ceea ce este cu adevarat important inauntrul sau in exteriorul fiintei este sufocat, ametit de aburii alcoolului sau vlaguit de energie de imbuibarea apocaliptica.

Pentru ca nici macar sarbatoarea Pascala nu poate sterge mizeriile supravietuirii pentru a-I trezi la adevarata viata. Viata in care Hestia sa mai puna o data in cutia Pandorei "speranta". Speranta de umanitate, de intoarcere la adevaratele valori umane.

In concluzie, nu uitati ca adevarata sarbatoare este viata insasi si contine toate faptele bune sau nu savarsite in restul anului. Iar Invierea reprezinta o impacare cu sine, cu cei dragi si cu atat mai mult cu cei ce nu va sunt dragi.

Fiecare membru al familiei, prieten, coleg, cunostinta reprezinta de fapt o potentiala lectie de viata ce va poate aduce cu adevarat fericirea. Pentru ca fericirea este compusa din bucurii, iar bucuriile se nasc din interactiunea cu toti cei care va inconjoara.

Nu trebuie decat un pas sau o noua abordare pentru a descoperi comoara din fiecare. Iar daca forma descoperirii devine mod de viata, puteti spune cu mana pe inima ca sunteti fericiti.

P.S. Prima de Paste, cadourile, florile, sunt doar ingredinete de suprafata. Intrebati inainte pe cei dragi ce ar dori in primul rand de la voi. Si poate veti descoperi cu stupoare ca partenera de viata doreste sa va vada zambind si alintand-o mai des, decat o bijuterie scumpa.

Copilul isi poate dori sa alergati impreuna dupa minge, daca se poate zilnic, decat sa ii mai cumparati un joc de calculator.

Parintii s-ar putea sa va ceara sa-i vizitati sau sa-i sunati mai des, in locul cadoului scump pe care il vor pune cu grija langa cel primit de Craciun.

Colegii, asociatii, angajatii va pot cere sa "ii vedeti" pur si simplu si in restul anului. Sa va poata spune ce simt si ce cred. De ce nu, sa va poata da si un sfat bun, ce va poate creste afacerea. Astfel se vor bucura mai mult de prima, dar si in restul anului de atmosfera de la serviciu. Pentru ca prima, oricat ar fi de mare, se ispraveste intr-o clipa, dar locul de munca ramane ani si ani...

O viata fericita inseamna sa oferiti si sa primiti dragoste si intelegere.

Paste fericit!

Constantin Cornea

Psihoterapeut

Clinica Psievolution

#Constantin Cornea Psihoterapeut, #Paste Fericit , #Omul de afaceri