Adopta stilul power business, made to measure

Sambata, 30 Martie 2013, ora 00:00
4649 citiri
Adopta stilul power business, made to measure
Foto: Andrei Tobosaru

Poarta un costum power business, in aceasta primavara, cu stofa bleumarin sau gri inchis. Costumele power business transimt un mesaj la nivel de subconstient celor din jur, despre tine: ei vor sti ca stau de vorba cu un adversar redutabil, care cunoaste lumea afacerilor si are multa influenta.

Business24 iti recomada sa adopti acest stil, in care accentele sunt puse in cazul costumelor pe linia umerilor, culorile sunt cel mai adesea inchise, iar stofa este plina. In plus, in acest stil poti alege si o camasa bleu, insa piesa de rezistenta ramane camasa alba, clasica, explica Alexandru Dragan, Personal fashion consultant si co-fondator SARTO made to measure.

"Despre stilul power business se spune ca ar fi luat nastere in Marea Britanie si SUA, spre sfarsitul anilor 70. Croiul si modelul sunt clasice si au un raport care inclina mai mult in favoarea notele atemporale, care nu se demodeaza, decat a celor moderne", a explicat acesta.

Foto: Andrei Tobosaru

In cazul costumelor ce respecta acest stil, accentele sunt puse pe linia umerilor, culori inchise iar stofa este plina, cu exceptia stofei cu dungi subtiri si fine.

"Camasa acceptata este cea alba, clasica. Totul a pornit de la generalii si personalitatile cu functii de conducere, aflate in pozitii cheie, care purtau uniforme si dadeau ordine. Astfel ca mesajul transmis de un costum power business este acela ca purtatorul este un adversar redutabil, care cunoaste lumea afacerilor si are multa influenta. Toate astea au loc la nivel subconstient. Vezi un barbat imbracat intr-un costum power business, automat deduci ca ii merge bine, ca are capital, putere financiara, influenta si cunostinte", a completat specialistul.

Ce culori alegi pentru costum, atunci cand ai o intalnire cu board-ul de conducere?

Foto: Andrei Tobosaru

In primul rand, culori inchise, puncteaza specialistul, care sustine ca in sezonul primavara-vara sunt recomandate tesaturile bleumarin si gri inchis, iar toamna-iarna este acceptat si negrul in timpul zilei.

"Trebuie sa transmiti ca ii respecti pe cei din jur si ca astfel, te respecti si pe tine. Camasa alba sau roz pal, cravata simpla, uni, de preferat. Costumul trebuie sa pice bine pe tine, sa nu para ca l-ai imprumutat, ci ca este al tau: ma refer aici la umeri, lungimea manecilor, lungimea sacoului si zona taliei. Pentru un costum facut pe masura, apeleaza la un consultant sau croitor priceput. Recomandarile sunt de regula cele mai bune in aceasta directie", spune Alexandru Dragan.

In al doilea rand, tinuta trebuie corelata cu tenul, conformatia, personalitatea si pozitia pe care o ocupi, in unele cazuri, completeaza acesta.

Tinuta business la o negociere cu un partener international

Foto: Andrei Tobosaru

La o intalnire cu un partener international trebuie sa mergi la sigur: doua-trei culori in total, cu accent pe nonculori, spune Alexandru Dragan.

"Pune accentul pe nonculori: un costum negru si o camasa alba cu cravata neagra si batista de buzunar alba, croit pe masurile tale, nu va da gres niciodata. Totusi, inainte de intalnire informeaza-te despre traditii, culori, in definitiv tot ce tine de partenerul cu care te vei intalni si tara sa. In vreme ce in Europa albul simbolizeaza puritate si curatenie, in Japonia este considerata o culoare a doliului", explica fondatorul SARTO.

Diferenta intre un costum tineresc si cel pentru un businessman care are deja un statut social

Foto: Andrei Tobosaru

Diferentele se resimt la nivel de culori, croiala, model si tesaturi, spune specialistul, facand o paralela cu serialul Costume (original Suits), sursa de inspiratie pentru cea mai recenta colectie lansata de SARTO.

"Diferenta dintre Mike Ross si Harvey Specter (personajele principale ale serialului n.r.): Mike adopta un stil dinamic, revere inguste, croi modern, model simplu, la un rand de nasturi, cu doi nasturi, fara batista de buzunar, cravata slim. Harvey, in schimb, poarta doua sau trei piese, adica apare si vesta in peisaj, revere late, ascutite, care duc atentia catre zona umerilor, cravate late, cu nod Windsor, ticket pocket si eventual mansete la pantaloni. Nici vesta si nici mansetele pantalonilor nu se demodeaza, daca sunt corelate si adaptate conformatiei fiecaruia", concluzioneaza managerul SARTO.

In cazul in care iti doresti un costum adaptat masurilor tale, tenului tau si pozitiei tale, cei de la SARTO te invita la o sesiune de consiliere ce se poate finaliza cu o serie de costume perfecte pentru ocaziile in care porti cel mai adesea o tinuta business.

"Noi punem accentul pe consiliere si abia apoi pe costum, camasa sau accesorii. Asta pentru ca ne dorim sa construim un stil personal si o relatie de lunga durata, corelate cu personalitatea, ocupatia si hobby-urile persoanei", sustin reprezentantii casei de moda.

#tinuta business barbati, #costume power business, #costume SARTO made to measure, #consiliere costum business , #Omul de afaceri