Afacerile conexe ale vedetelor de la Hollywood

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 13:50
2502 citiri
Afacerile conexe ale vedetelor de la Hollywood

Oamenii nu sunt mirati atunci cand un cantaret devine producator muzical sau un manechin sprijina o anumita linie vestimentara. In prezent insa, multe vedete au afaceri care difera mult de domeniile lor de activitate, investind in companii de tehnologie, in depoluare si in magazine universale.

Succesul obtinut in domeniile lor de activitate le-a inspirat pe unele dintre vedete sa se implice si in alte domenii, alegand sa promoveze diverse produse sau sa investeasca in diverse companii care nu au nicio legatura cu activitatile care le-au adus celebritatea.

Ashton Kutcher nu a jucat rolul unui specialist in computere in serialul TV care l-a facut celebru. Insa, in aceste zile, daca vrei sa infiintezi o companie specializata in tehnologie, ai nevoie de sprijinul lui. Investitori in Skype si in alte firme din acelasi domeniu, Ashton Kutcher si partenerii sai de afaceri sunt renumiti pentru flerul de care dau dovada atunci cand isi aleg urmatoarea investitie.

Carmen Electra a facut cariera jucand rolul unei femei frumoase in serialul "Baywatch", in filme de categorie B precum "Scary Movie" si "Epic Movie" sau pozand pentru revista Playboy. Actrita a decis in ultimii ani sa investeasca intr-o companie specializata in industria fitness-ului.

Kevin Costner pare ca s-a inspirat din filmul sau "Waterworld". Actorul a avut nevoie de mai multi ani pentru a finanta o tehnologie care separa apa de petrol, pe baza unui patent pe care l-a achizitionat de la guvernul american pentru suma de 24 milioane de dolari. Compania sa a tinut prima pagina a ziarelor atunci cand gigantul British Petroleum i-a cerut ajutorul pentru a depolua o zona de coasta, dupa explozia unei platforme de titei.

Justin Timberlake, ca si Ashton Kutcher, are un portofoliu de investitii foarte vast, iar printre afacerile sale se afla si un restaurant. Insa cantaretul american a devenit cunoscut nu doar prin muzica si filmele sale, ci prin investitia facuta in MySpace, o platforma considerata o precursoare a retelei de socializare Facebook.

Lady Gaga detine 20% dintr-o companie sustinuta inclusiv de Eric Schmidt, fostul director al grupului Google, creatoare a unor site-uri care conecteaza echipele din spatele unor vedete din showbiz si din sport cu fanii acestora. Propria ei platforma de socializare, LittleMonsters.com, are deja peste 1 milion de utilizatori.

Actrita Jessica Alba, mama a doi copii, a infiintat o companie care produce articole pentru bebelusi si articole ecologice. Produsele sale s-au dovedit extrem de populare in randul vedetelor de la Hollywood care sunt parinti, dar si in randul parintilor americani care nu au nicio legatura cu industria de divertisment.

Bono, solistul trupei irlandeze U2, este cofondator al unei firme private de investitii care a sprijinit numeroase companii din domeniul internetului. Totodata, Bono detine actiuni in platforma Facebook, gratie carora a devenit unul dintre cei mai bogati muzicieni din lume.

Madonna a investit, in 2010, 1,5 milioane de dolari intr-o companie care produce apa de cocos, cantareata americana devenind astfel prima vedeta din lume care a laudat virtutile acestei bauturi. Demi Moore si Rihanna au fost si ele asociate cu aceasta companie, in calitate de investitori sau imagine oficiala a brandului.

Venus Williams, celebra jucatoare americana de tenis, detinatoare a sapte titluri de Grand Slam in proba de simplu, a dovedit ca este talentata nu doar in literatura (a lansat mai multe volume de poezii), ci si in afaceri. Sportiva americana detine si administreaza un magazin de decoratiuni interioare.

Rockerul Marilyn Manson si-a infiintat propria companie, lansand o bautura mai putin cunoscuta. Folosindu-se de imaginea lui intunecata si controversata, muzicianul american comercializeaza un anumit sortiment de absint, o bautura interzisa in multe tari.

#afaceri actori Hollywood, #afaceri Kutcher Hollywood, #afaceri Carmen Electra, #afaceri Madonna , #Omul de afaceri