"Air Force-ul" Ucrainei: Avionul de 86 milioane de dolari al presedintelui

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 13:49
2573 citiri
"Air Force-ul" Ucrainei: Avionul de 86 milioane de dolari al presedintelui

"Air Force One" are un concurent pe masura in Ucraina, unde presedintele tarii a cheltuit 86 milioane de dolari pentru a-si personaliza avionul.

Dorintele presedintelui au fost o adevarata piatra de incercare atat pentru specialistii in design cat si pentru cei care se ocupau de partea tehnica, ei avand nevoie de trei ani pentru a ajunge la o varianta care sa fie pe placul acestuia, scrie Bornrich.

Intre timp, mandatul presedintelui a expirat, avionul fiind utilizat de actualul presedinte ucrainian Viktor Ianukovici. El a decis sa nu mai cheltuiasca din banii statului si sa utlizeze avionul comandat de predecesorul sau.

Potrivit Aviatiei din Ucraina, avionul este echipat cu un birou, o sala de conferinte, un compartiment pentru delegatii, o bucatarie si o zona de odihna. Obiectele de interior, lampile, robinetul, chiuveta sunt confectionate din marmura si sunt placate cu aur.

Avionul poate fi condus doar de pilotii urcrainieni, care au urmat o serie de cursuri in Franta.

A-319-115XCJ poate transporta pana la 100 de pasageri, are o viteza de top de 950 de kilometri pe ora si o distanta maxima de zbor de 11.600 de mii de kilometri.

Avionul din Ucraina are ca sursa de inspirate avionul lui Donald Trump, care a cheltuit peste 100 de milioane de dolari pe un avion particular.

Dupa ce a fost reconditionat si redecorat, avionul a devenit o adevarata "caleasca de aur zburatoare".

De la fotoliile din piele, mobilierul din mahon masiv, ornamentele din aur de 24 de carate si obiectele de iluminat decorate cu multe cristale, Trump a vrut ca avionul sau sa aiba de toate.

Si in Romania miliardarii cheltuiesc zeci de milioane de euro pe avioane private, cu care pot ajunge oriunde in lume in cateva ore.

In Romania, sunt inregistrate peste 80 de avioane private, multe dintre acestea avand preturi intre 50.000 si 1 milion de euro. Vedeta este, insa, un Bombardier Global 5000 care ii apartine milionarului Ion Tiriac. Pretul avionului este de 30 de milioane de euro.

Avionul lui Tiriac poate zbura 11.000 de kilometri fara sa necesite o oprire si atinge 900 km/h. Tiriac poate da o petrecere in acest avion, capacitatea sa fiind de 20 de locuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion presedinte Ucraina, #avion lux presedinte, #cel mai scump avion Ucraina , #Omul de afaceri