Business to business: Felicitarea de Paste face minuni

Sambata, 04 Mai 2013, ora 00:00
4022 citiri
Business to business: Felicitarea de Paste face minuni

Sarbatorile reprezinta o ocazie pentru a consolida relatiile de afaceri prin transmiterea unor mici atentii, fie ele si mesaje electronice de felicitare.

Fa-ti timp pentru a transmite un mesaj fie el pe e-mail, sms sau chiar de mana, intr-o felicitare, si vei vedea cu ochii tai efectele benefice pe care acest mic "sacrificiu" al timpului le poate avea.

Claudiu Apostol, creatorul Brandului Bio-Cleaning , firma de servicii de curatenie dedicate spatiilor office si rezidentiale, vorbeste pentru Business24 despre obiceiurile pierdute de a trimite felicitari si semnificatia lor pentru orice relatie de business.

"Este un moment in care, asa cum iti feliciti familia, trebuie sa iti feliciti si partenerii cu care de altfel formezi o a doua familie si cu care petreci foarte mult timp zilnic", sustine acesta..

Intrebat care sunt modalitatile cele mai potrivite de a felicita un partener de afaceri sau un client, Claudiu Apostol a explicat ca modalitatea de transmitere a unui mesaj depinde foarte mult de partener, de relatia pe care o ai cu acesta.

"Daca este o relatie mai veche, rodata deja si trecuta prin multe experiente impreuna, atunci se poate trece peste formalismul unui mesaj oficial", spune acesta, punctand insa ca este "absolut inadmisibil un mesaj sms catre un partener pe care abia l-ai cunoscut si cu care vrei sa ai o relatie de afaceri pe termen lung".

Daca te intrebai cum te-ar putea afecta sa nu trimiti mesaje de felicitare partenerilor de afaceri, afla ca nu exista neaparat un risc sau o problema in sine. Cu toate acestea, a trimite un mesaj de felicitare nu face decat sa iti consolideze relatia cu partenerul in cauza.

"Personal cred ca, desi aparent sunt devalorizate, mesajele de felicitare au totusi un rol: acela de a-i spune partnerului de afaceri ca te gandesti la el si in momente de sarbatoare si nu doar atunci cand ai nevoie de el", spune Claudiu Apostol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relatii business Paste, #felicitari Paste, #consolidare relatii business Sarbatori , #Omul de afaceri