Carmen Seitan: Moschino a fost dragoste la prima vedere!

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 00:00
3191 citiri
Carmen Seitan: Moschino a fost dragoste la prima vedere!
Foto: businessmagazin.ro

Carmen Seitan, femeia de afaceri care a adus Moschino in Romania, are in plan sa mai deschida un butic in 2013, desi este constienta ca situatia economica internationala este destul de fragila in acest moment. Este extrem de implicata in afacerea sa de familie, iar asta o impiedica sa faca o separare clara intre planul personal si cel profesional.

In ceea ce priveste anul 2012, cea mai mare problema pentru segmentul ei de business o reprezinta magazinele care intra in reduceri nefiresc de repede si care obliga piata sa inceapa aceste reduceri mai devreme si, deci, mai putin profitabil pentru comercianti.

Despre afaceri de familie, perspective pentru 2013, dar si modul in care alege sa se detaseze de toate acestea si sa se relaxeze, vorbeste Carmen Seitan, intr-un interviu acordat Business24.

De unde a pornit ideea de a aduce Moschino in Romania, in 2010?

Cand am deschis magazinul Distinto am inceput sa lucram cu Pollini. In momentul in care i-am contactat si am fost in showroom am descoperit si Moschino! A fost dragoste la prima vedere!

Am adus Moschino mai intai in magazinul multibrand Distinto timp de patru ani, unde s-a vandut foarte bine si am decis ca merita sa investim mai mult in a reprezenta brandul la adevarata sa valoare iar in septembrie 2010 am deschis boutique-ul, care dupa primul sezon a avut un sell-out de 92%.

Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor decat 2011?

Privind la anul 2012, mi-e greu sa spun daca a fost mai greu sau mai usor, chiar daca in 2012 volumul vanzarilor a fost mai mare decat in 2011, procentul de marfa vanduta in reducere a fost mai mare, aceasta generand un profit mai mic decat in anul 2011.

Dar din pacate aceasta este o problema pe piata romaneasca creata de magazinele care intra in reduceri nefiresc de devreme si care obliga piata sa inceapa aceste reduceri mai devreme. Consider ca acest lucru se va intoarce impotriva noastra (a comerciantilor) in timp.

Care sunt perspectivele pentru 2013?

Depindem foarte mult de situatia economica din spatiul Schengen, deoarece stabilitatea acestei zone ne influenteaza foarte mult.

Ce va propuneti pentru afacerile dumneavoastra in 2013?

Pentru 2013 ne propunem sa deschidem cel putin inca un boutique nou.

Ce realizari ati avut in acest an? Atat ca om de afaceri, cat si in plan personal.

Realizarea din acest an a fost deschiderea boutique-ului Brunello Cucinelli. Suntem multumiti de alegerea facuta pentru ca am avut rezultate foarte bune in aceste doua luni si jumatate.

Iar in plan personal, copiii sunt relizarea cea mai mare pe care am avut-o in ultimii 5 ani.

Ce inseamna sa faci parte dintr-o familie de oameni de afaceri? Cat de usor sau cat de dificil este?

Faptul ca avem afacerea impreuna, pe de o parte este extraordinar, pentru ca suntem constienti amandoi ca ne completam foarte bine unul pe celalalt, fiecare avand responsabilitati diferite.

Partea dificila intervine cand nu reusim sa separam planul personal de cel profesional si uneori discutam problemele profesionale acasa, si invers.

Cum reusiti sa faceti separarea intre planul personal si cel profesional?

Este inevitabil sa le separam deoarece suntem foarte implicati si prezenti in afacerea pe care o avem, iar in momentul cand apare o problema, o discutam indiferent de loc sau ora.

Ce faceti pentru a va relaxa?

Ma plimb cu copiii in parc, merg cu ei la cinematograf sau gatim impreuna, asa ma relaxez cel mai bine.

Ce pasiuni aveti si cat investiti in ele?

Cea mai mare pasiune este sa calatoresc. Sumele investite in aceasta pasiune nu au o importanta atat de mare.

#afaceri Carmen Seitan, #magazin Moschino Romania, #butic Moschino , #Omul de afaceri