Carnavalul de la Venetia te inspira: Alege un ceas in editie limitata

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 00:00
2683 citiri
Carnavalul de la Venetia te inspira: Alege un ceas in editie limitata

Carnavalul de la Venetia este o tema potrivita pentru accesoriile tale, nu doar ale doamnelor. Business24 iti recomanda "Carnival of Venice Minute Repeater", un ceas in editie limitata la doar 18 exemplare, o creatie cu o impresionanta ilustratie artistica si cu o inginerie aparte, lansata saptamana aceasta de Ulysse Nardin.

Ce il face atat de special? Pe langa fapul ca foloseste sistemul "minute repeater" si personajele "Jaquemart", ceasul este emailat prin tehnca "champleve", finisat si gravat manual. In plus este disponibil in variata de platina sau din aur roz de 18 carate.

"Acest ceas exceptional este realizat doar pe baza de comanda, iar productia in sine dureaza aproximativ trei luni", a declarat Mariana Perret, Area Sales Manager Ulysse Nardin, pentru Business24.

Carnavalul de la Venetia, o tema recurenta pentru Ulysse Nardin

Ulysse Nardin si-a gasit inspiratia in una dintre dele mai romantice orase din lume pentru noile sale ceasuri in editie limitata "Minute Repeater Carnival of Venice". Cu ocazia carnavalului din 2013, inceput saptamana aceasta, a fost lansat acest model, dar nu e prima data cand acest loc magic a servit drept sursa de inspiratie pentru povestea unui ceas Ulysse Nardin, spun oficialii producatorului.

Cum functioneaza sistemul "minute repeater

La sfarsitul anilor '80, Ulysse Nardin prezenta "San Marco", un ceas care simboliza renasterea sistemului "minute repeater", un sistem care iti permite nu doar sa vezi cat e ceasul, dar si sa il auzi la o calitate foarte buna. Un "repeater" este in aceeasi masura un instrument muzical, ca si un ceas, spun oficialii companiei.

Ce sunt personajele "Jaquemart"

Recunoscut pentru multitudinea de inovatii in materie de ceasuri, Ulysse Nardin a introdus o inovatie surprinzatoare la sfarsitul secolului al XVII-lea, personajele "Jaquemart".

"Jaquemart" sunt niste figurine animate amplasate pe cadran, care se misca in sincron cu acele ceasornicului, contribuind la intreaga poveste a ceasului.

In cazul acestui ceas, povestea este "spusa" de catre doua personaje aflate in fata podului Rialto de pe Marele Canal din Venetia. Ambele poarta masti, facand trimitere directa la Carnavalul de la Venetia.

Pe masura ce acele ceasului se misca, personajele isi ridica mastile. Ulysse Nardin ramane si in ziua de azi printre putinii producatori din lume care folosesc personajele "Jaquemart" pe ecranul ceasurilor cu "minute repeater".

De ce este "Minute Repeater Carnival of Venice" o opera de arta

Ca o completare a minutiozitatii cu care este realizat acest ceas, intreaga suprafata a ecranului este emailata prin tehnica "champleve", o veche arta decorativa ce mai este stapanita doar de cativa artizani in acest moment. Apoi suprafata este gravata si finisata manual.

Rezultatul este o opera de arta uluitoare, disponibila pentru doar cativa oameni, atent selectionati.

Ceasul "Carnival of Venice Minute Repeater" este o editie limitata de 18 ceasuri mecanice din platina, existand si posibilitatea de a alege o varianta din aur roz de 18 carate.

Pretul recomandat pentru acest ceas este de 305.000 de franci elvetieni, inclusiv TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carnavalul de la Venetia, #ceas editie limitata Venetia, #ceas carnaval Venetia , #Omul de afaceri