Castigatorii loteriei Facebook: Vezi cine devine milionar peste noapte

Marti, 07 Februarie 2012, ora 08:51
2462 citiri
Castigatorii loteriei Facebook: Vezi cine devine milionar peste noapte

Oferta publica initiala a Facebook la Bursa de la New York ar putea deveni cea mai mare listare facuta de o companie de IT, depasind-o inclusiv pe cea a Google, care a atras doua miliarde de dolari la debut.

Listarea ii va face bogati pe multi dintre investitorii mai vechi Facebook cat si pe unii angajati ai companii.

Pe langa Microsoft, care detine 1,6% din companie si Zuckerberg, care detine 24,8%, exista zeci, chiar sute, de persoane fizice si juridice care asteapta sa devina milionari peste noapte. Iata trei dintre cei mai putin cunoscuti "castigatori" ai loteriei Facebook, potrivit Smartcompany.

Artistul de grafitti, o avere de 200 milioane de dolari

Un artist american, platit de Facebook in actiuni dupa ce a realizat graffiti-uri pe zidurile primului sediu al companiei din Palo Alto, California, in 2005, va deveni milionar dupa listarea companiei.

David Choe, in varsta de 35 de ani, a fost intrebat de Sean Parker, presedintele de la acea vreme al Facebook, daca prefera sa fie platit in bani sau in actiuni, alegandu-le pe cele din urma.

Actiunile detinute de Choe valoreaza in prezent 200 milioane de dolari.

Bono, mai bogat cu un miliard de dolari

Bono si-a putea creste conturile din banca cu peste 1 miliard de dolari, gratie unei investitii facute in 2009.

Compania detinuta de starul american, Elevation Partners a achizitionat in 2009 1,5% din actiunile Facebook, pretul unei actiuni fiind atunci de 30 de dolari.

U2 este una dintre cele mai bine platite formatii din lume. In aceasta vara, cand U2 va termina turneul mondial, trupa va avea in cont 700 de milioane de dolari din vanzarea de bilete, cantecele U2 fiind urmarite de peste sapte milioane de persoane.

Bono ar putea deveni cel mai bogat muzician, depasindu-l pe Sir McCartney care are o avere estimata la 750 milioane de dolari.

Tatal lui Zuckerberg, de profesie dentist, va avea 2 milioane de dolari in cont

Tatal lui Zuckerberg este de fapt si unul dintre cei mai vechi investitori ai companiei. El a contribuit financiar pentru a pune pe picioare proiectul si a fost "distins" cu o participatie "modesta".

In prezent actiunile lui valoreaza "doar" suma de 2 milioane de dolari.

Listarea Facebook-ului l-ar putea face pe fondatorul companiei unul dintre cei mai bogati oameni de pe planta. Zuckerberg detine 28,4% din companie, care ii vor aduce 24,85 miliarde de dolari.

Cofondatorul Facebook, Dustin Moskovitz, are 7,6% din companie, partea sa valorand 6,65 miliarde de dolari.

#Facebook actiuni Bono, #facebook milionari, #listare facebook, #actiuni facebook , #Omul de afaceri