Ceasul barbatesc: Cat de mult conteaza marimea

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 00:00
24477 citiri
Ceasul barbatesc: Cat de mult conteaza marimea
Foto: sheknows.com

Ceasurile, ca orice alt accesoriu, vin intr-o varietate mare de forme si dimensiuni. Cu toate acestea, pe langa faptul ca trebuie sa gasesti un ceas pe gustul tau, trebuie sa ai grija sa alegi unul care sa se potriveasca si pe incheietura ta.

In principiu, ceasurile barbatesti arata bine - nu poti spune ca gresesti alegand un anumit tip- insa unele ar putea fi usor nepotrivite pentru tine, si nu ti-ai dori ca partenerii tai de afaceri sa observe asta.

Ariel Adams, fondatorul A Blog to Watch, iti explica intr-un editorial pentru The Watch Gallery, tot ce trebuie sa stii despre dimensiuni si marimi, cand vine vorba despre ceasul tau de mana.

Primul criteriu: Stilul si gustul tau

Foto: amog.com

Daca vrei sa abordezi o imagine mai tinereasca si sporitva, atunci un ceas supradimensionat ar putea fi o alegere potrivita. Daca vrei sa pastrezi o imagine mai conservatoare, insa, apeleaza la un ceas de dimensiune medie.

Un sfat ar fi sa eviti ceasurile mici, intrucat ceasurile mici sunt mai potrivite pentru femei. Desigur, nu toate femeile poarta ceasuri mici, insa, ca barbat, daca porti un ceas mic nu faci decat sa-ti diminuezi masculinitatea tinutei.

Alege un ceas pe masura ta

Ceasurile ar trebui fie tot atat de late pe cat de lata este incheietura ta, fara sa treaca, insa, de ea. Gandeste-te la incheietura ta ca la o farfurie pe care vrei sa o umpli fara sa dai pe langa: trebuie sa fii foarte atent sa nu depasesti grosimea incheieturii.

Foto: phonesmartwatch.com

Mai exista si ceasurile medii, care iti acopera doar o parte din incheietura. Nu vorbim neaparat de o regula scrisa, insa un ceas masculin ar trebui sa acopere cel putin trei sferturi din incheietura. Un ceas mai subtire trece deja pe un teritoriu al feminitatii.

Ce diametru sa aiba ceasul de mana?

Uneori un ceas care sta fix, mai aproape de mana, va parea fie mai lat, fie mai subtire, in functie de diametrul sau.

Desi diametrul nu esti singurul criteriu dupa care alegi un ceas, cu siguranta este un element important de urmarit la orice achizitie.

In medie, majoritatea barbatilor arata bine cu ceasuri avand diametrul intre 40 si 44 de milimetri. Cu toate acestea, in functie de designul ceasului, s-ar putea ca si un ceas de 48 de milimetri diametru sa-ti fie potrivit.

Exista situatii in care ti se potriveste si un ceas cu diametrul de 36 de milimetri: in cazul in care ai o incheietura subtire de fel. Atunci poti incerca si varianta cu 36 de milimetri, dar cu mare atentie, subliniaza expertii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum aleg ceas mana, #ceasuri mana barbati, #demensiune ceas mana, #diametru ceas barbati , #Omul de afaceri