Cum si-a construit Roman Abramovich averea fabuloasa

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 08:31
6791 citiri
Cum si-a construit Roman Abramovich averea fabuloasa

Oligarhul rus Roman Abramovich, care se afla pe locul 68 in topul celor mai bogati oameni din lume cu o avere de 12,1 miliarde de dolari, a pornit afacerile sale fara sa aiba vreun suport financiar sau familial.

Roman Abramovich a fost un copil orfan, a urmat scoli publice, iar in facultate nu a avut rezultate exceptionale. Construirea uriasei sale averi a pornit de la investitia in compania Millhouse LLC, unde era principalul proprietar, potrivit Business Insider.

Roman Abramovich este cunoscut in afara Rusiei prin faptul ca detine Clubul de Fotbal Chelsea, unul dintre cele mai bune din intreaga lume.

De asemenea, Roman Abramovich controleaza impreuna cu oligarhul rus Boris Berezovsky o companie petroliera, dar in prezent cei doi se lupta in instanta pentru castigarea unei sume de 6,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, nu duce lipsa de bani: 40 de oameni asigura protectia miliardarului rus, angajarea lor costandu-l doua milioane de dolari pe an.

In fond, cele doua businessuri administrate i-au adus acestuia o avere estimata la peste 13 miliarde de dolari. Insa Abramovici este recunoscut pentru extravaganta. El a cheltuit 450 de milioane de dolari pentru Eclipse, un iacht privat.

Acesta este cel mai mare din lume si are facilitati care cu greu pot fi gasite pe alte ambarcatiuni similare, de lux. Printre aceastea se numara sistemul de detectare a rachetelor si un submarin propriu.

De asemenea, miliardarul este foarte pasionat de arta. El a fost inclus in topul celor mai activi zece colectionari de arta din lume, realizat de revista ARTnews, anunta RIA Novosti.

Omul de afaceri rus a intrat pe piata artei in anul 2008, cand a achizitionat doua tablouri semnate de Francis Bacon si Lucian Freud, in valoare de 120 milioane de dolari.

Pe lista primilor zece colectionari de arta din lume mai apar, printre altii, afaceristii americani Leon Black si Mitchell Rales, miliardarul din Hong Kong Joseph Lau si francezul Francois Pinault, proprietarul companiei de retail PPR.

Omul de afaceri rus detine 62 limuzine Maybach, pe care le-a blindat si le-a echipat cu diverse elemente de protectie. Costul final pentru fiecare din aceste vehicule a ajuns la un miliard de dolari.

O alta achizitie importanta a omului de afaceri se refera la cumpararea a noua apartamente in Londra si transformarea lor intr-o casa mare. La finalizarea lucrarilor pentru renovarea acestei proprietati se asteapta ca imobilul sa fie cel mai scump din Marea Britanie.

Roman Abramovich detine o ferma in Aspen, in valoare de 40 milioane de dolari, Chateau de la Croe in sudul Frantei, pentru a carui renovare a platit 50 milioane de dolari si insula New Holland din Sankt Petersburg, o fosta baza militara. Miliardarul a platit 400 milioane de dolari pentru aceasta insula, care este deschisa spre vizitare publicului.

#Roman Abramovich avere, #proprietari Roman Abramovich , #Omul de afaceri