De ce Zuckerberg nu intra in topul celor mai bogati oameni ai lumii

Luni, 05 Martie 2012, ora 08:30
3363 citiri
De ce Zuckerberg nu intra in topul celor mai bogati oameni ai lumii

Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai mari retele sociale din lume nu face parte din topul celor mai bogati oameni de afaceri. Averea lui Zuckerberg este de 21 de miliarde de dolari, insa nu a fost suficienta sa intre in topul celor mai bogati oameni din lume.

Motivul pentru care fondatorul Facebook nu a intrat in top este faptul ca acesta este obligat sa vanda actiuni in valoare de 1,75 miliarde de dolari pentru a achita impozitul pe profit. Acesta tranzactie reduce valoarea participatiei detinute de Zuckerberg la Facebook de la 28,4% la 21%, scrie Bloomberg.

Cu 21 de miliarde de dolari, Zuckerberg nu este suficient de bogat pentru a intra in topul celor mai bogati 20 oameni din lume, unde ultima pozitie este ocupata de Liliane Bettencourt care detine 31% din actiunile L'Oreal cu o avere de 22,4 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din lume este mexicanul Carlos Slim, cu o avere estimata la 68,5 miliarde de dolari. Slim are o mare influenta asupra industriei de telecomunicatii din Mexic si o mare parte din America Latina, de asemenea. El controleaza companiile Telefonos de Mexico (Telmex), Telcel si America Movil.

Locul al doilea este ocupat de Bill Gates, cu 62,4 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, pierde prima pozitie in fata miliardarului sud-american. Averea lui Gates a crescut cu 11 procente fata de aceeasi perioada din 2011.

Gates ramane unul din cei mai de success antreprenori ai secolului XX. In doar 25 de ani, el a transformat un proiect creat de doua persoane intr-o colos multinational de miliarde de dolari si a devenit unul din cei mai bogati oameni din lume.

Pe a treia pozitie se afla Warren Buffet cu 43,8 miliarde. Aproape toata averea detinuta de Buffet este in imperiul Berkshire Hathaway, companie pe care o conduce inca din 1965.

Pe locul al cincilea se gaseste directorul Bernard Arnault, directorul LVMH. Averea lui Arnault este concentrata in actiunile detinute la compania cu sediul central in Paris, considerata cea mai mare companie de produse de lux din lume. Arnault, in varsta de 63 de ani, detine 46% din actiunile companiei in valoare de 43,4 miliarde de dolari.

Pe locul sapte, se afla Larry Ellison, CEO Oracle Group. Ellison, in varsta de 67 de ani, are o avere de 38 miliarde de dolari.

Liliane Bettencourt, in varsta de 89 de ani, care detine 31% din actiunile L'Oreal, ocupa locul 20 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de 22,4 miliarde de dolari.

Cel mai bogat european din clasament este suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, cu 42,5 milliarde de dolari.

#Zuckerberg avere, #cei mai bogati oameni de afaceri, #avere miliardari it , #Omul de afaceri