Casa Devavry a lansat Cuvee Carbon Champagne, sampania in sticla de carbon. Ideea ii apartine lui Alexandre Mea, un mare fan al curselor de Formula 1 dar si cea de-a cincea generatie de producatori de sampanie autentica din familia sa.
Ideea sa s-a transformat in scurt timp in una dintre cele mai scumpe sticle de sampanie de iarna asta. Atat sticla are o valoare speciala cat si vinurile incluse in ea: s-au folosit doar cei mai buni struguri din viile distinse cu eticheta Grand si Premier cru din regiunea Champagne, iti promit producatorii pe site-ul Couvee Carbon.
Aceasta sticla din carbon necesita sase zile de munca pana la finalizare si pana in momentul in care devine o sticla "haute-couture". Un maestru mestesugar din Reims parcurge pas cu pas fiecare 30 de etape necesare pentru a produce recipientul de carbon cu care urmeaza sa fie imbracata pretioasa sampanie.
Fiecare sticla este unica si poarta semnatura celui care a creat-o, insa si preturile sunt pe masura: ele pornesc de la 2.900 de dolari pentru un amestec Grand Cru de Chardonnay si Pinot Noir, ajungand pana la la 48.000 de dolari pentru o sticla de Nebuchadnezzar.
Sticla nu va fi disponibila in orice magazin, ci doar intr-un anumit butic din Saint Tropez, Monaco, Moscova si Mauritius.