Forbes: Carlos Slim Helu ramane cel mai bogat om din lume

Joi, 08 Martie 2012, ora 09:11
4133 citiri
Forbes: Carlos Slim Helu ramane cel mai bogat om din lume

Mexicanul Carlos Slim Helu s-a mentinut pentru al treilea an consecutiv pe prima pozitie in topul miliardarilor lumii, cu 69 miliarde de dolari, urmat de Bill Gates si Warren Buffet, in timp ce averea singurului roman din clasamentul Forbes, Dinu Patriciu, a scazut cu 700 milioane de dolari.

Cu 1,5 miliarde de dolari, Patriciu ocupa locul 854, fata de 540 anul trecut, in timp ce al doilea roman inclus in 2011 in topul realizat de revista americana Forbes, Frank Timis, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari la momentul respectiv, nu a mai atins in acest an pragul de un miliard. Timis ocupa in 2011 pozitia 1.057 in topul Forbes.

Averea lui Slim a scazut cu cinci miliarde de dolari si Bill Gates s-a apropiat de primul loc, dupa ce averea fondatorului Microsoft urcand de la 56 miliarde de dolari la 61 miliarde de dolari.

Slim a obtinut o mare parte a averii din afaceri in sectorul telecomunicatiilor, dar si din retail, finante, materii prime si energie.

Pe locul al treilea la nivel mondial se situeaza Warren Buffett, cu 44 miliarde de dolari.

Topul din acest an stabileste noi recorduri pentru numarul de miliardari, 1.226, dar si pentru averea insumata a acestora, de 4.600 de miliarde de dolari.

SUA conduce si in acest an cu 425 de miliardari, in timp ce Rusia, cu 96, a depasit China continentala, unde au fost inregistrate 95 de persoane cu averi de peste un miliard de dolari.

Top zece miliardari la nivel mondial este completat de Bernard Arnault (grupul LVMH) - 41 miliarde de dolari, Amancio Ortega (lantul de retail Zara) - 37,5 miliarde de dolari, Larry Ellison (Oracle) - 36 miliarde de dolari, Eike Batista (petrol si minerit) 30 miliarde de dolari, Stefan Persson (H&M) - 26 miliarde de dolari, Li Ka-shing (diverse afaceri) - 25,5 miliarde de dolari si Karl Albrecht (Aldi) - 25,4 miliarde de dolari.

Cea mai mare scadere a averii a fost inregistrata de Lakshmi Mittal, seful celui mai mare producator de otel din lume, Arcelor Mittal. Averea lui Lakshmi Mittal a coborat cu 10,4 miliarde de dolari in numai un an, lasandu-l pe acesta cu 20,7 miliarde de dolari.

Scaderi importante au suferit si fratii Ruia, din India, cu o pierdere de 8,8 miliarde de dolari, la 15,8 miliarde de dolari, Vladimir Lisin cu 8,1 miliarde de dolari, la 24 miliarde de dolari, dar si Oleg Deripaska, cu opt miliarde de dolari, la 16,8 miliarde de dolari.

#cel mai bogat om din lume, #Carlos Slim avere, #avere Patriciu , #Omul de afaceri