Ghid de achizitii: Cum alegi primul tau Rolex

Sambata, 22 Iunie 2013, ora 00:00
7491 citiri
Ghid de achizitii: Cum alegi primul tau Rolex
Foto: hodinkee.com

Rolex este un brand care nu are nevoie de prea multe prezentari, insa cand vine momentul sa-ti cumperi primul ceas Rolex, ai idee care este cel mai potrivit model pentru tine?

Exista doua tipuri de clienti Rolex, scrie The Watch Gallery: cei care isi doresc un ceas Rolex pentru valoarea sa si pentru ca este o investitie sigura, si persoanele care isi ofera, drept recompensa, un astfel de ceas, in momente in care sarbatoresc ceva special.

Rolex: O investitie sigura

Daca faci parte din primul grup mentionat mai sus, ar trebui, in primul rand, sa cauti un model din otel, precum ceasul Datejust de 41 de milimetri, si astfel vei avea un ceas tocmai potrivit pentru o tinuta business.

Foto: watchuseek.com

O alta alternativa ar fi, daca dispui de un buget mai generos, un ceas care este realizat in mare parte din otel inoxidabil, dar care are si componente din aur. Un bun exemplu este Datejust II.

Daca iti doresti un accesoriu mai sport, ar trebui sa analizezi fie Explorer I, fie Explorer II.

Explorer I are un diametru de 39 de milimetri, fiind un mix perfect intre casual si sport. El esee, in acelasi timp, un model mai rar. Apoi ai varianta Explorer II de 42 de milimetri, care arata total diferit, avand si o complicatie GMT.

Foto: watchuseek.com

Ambele variante ar putea fi o alegere excelenta pentru inceput.

Sarbatoresti cu Rolex?

In cazul in care te afli in cel de-al doilea grup, cel care cumpara un Rolex pentru a sarbatori o etapa din viata sau cariera, cel mai potrivit pentru tine ar fi un Rolex Daytona, pentru inceput.

Cronograful de 40 de milimetri latime este un model clasic si este disponibil in orice tip de material, de la otel inoxidabil pana la platina. O alta varianta ar fi un Daytona din aur masiv sau chiar modelul aniversar pentru 2013, Cosmograph Daytona, cu un cadran albastru "ice".

Foto: Rolex.com

Cosmograph Daytona

Cu un milimetru in plus la diametru este modelul Day-Date II, supranumit si "President". Vei gasi acest model si in altfel de materiale decat otelul inoxidabil, acesta fiind si motivul pentru care acest ceas este mai degraba o expresie a statutului social, in ziua de azi.

Foto: bransonwatchcompany.com

Ceasul "President" are 41 de milimetri in diametru si vine intr-o varietate mare de stiluri. Cu toate acestea, modelul "President" are mai mare succes la clientii mai in varsta, asadar, daca esti mai tanar si vrei o piesa care sa spuna ceva despre statutul tau social, poti alege un Submariner din aur alb sau chiar Oyster Perpetual Submariner, cu cadran verde.

Foto: condenast.co.uk

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum alegi Rolex, #cumpar Rolex, #primul Rolex, #ghid achizitii Rolex , #Omul de afaceri