Hourstriker Tiger: Alege un ceas cu personalitate

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 00:00
2670 citiri
Hourstriker Tiger: Alege un ceas cu personalitate

Ceasul de la mana ta trebuie sa fie o opera de arta, la fel cum ar trebui sa fie si cadourile de acest tip pe care le faci. In acest weekend iti recomandam o mica opera de arta de pus la mana, ce reinvie vechiul gong si figurinele Jaquemarts.

Este vorba despre Hourstriker Tiger, un ceas pe care doi tigri din aur bat gongul la ora fixa. Este vorba, desigur, despre o sculptura manuala si un mecanism creat, de asemenea, manual.

Ceasul Hourstriker a facut parte din Exceptional Timepiece Collection pentru aproape 25 de ani, iar Hourstriker Tiger inseamna o evolutie a acestor ceasuri extrem de admirate.

Ca si leul, tigrul este considerat un simbol al puterii si energiei, fiind invocat adesea intr-o multime de culturi de pe toate continentele. In Europa, Asia si Orientul Mijlociu este adesea asociat cu maretia regilor.

Dogele Agostino Barbarigo este cel care a construit turnul emblematic din Piata San Marco din Venetia, in secolul al XV-lea. Monumentul a impresionat inca de la prima ora 12 pe care a marcat-o cu figurinele sale de bronz care loveau gongul.

Pentru Ulysse Nardin, aceasta opera a servit ca sursa de inspiratie, iar ideea de a incorpora aceste figurine animate (numite Jaquemarts) in ceasurile sale a dus la crearea unei intregi colectii ce poarta numele Ulysse Nardin San Marco Collection, din care face parte si ceasul Hourstriker.

Ceasul pe care Business24 ti-l propune in acest weekend, insa, este unul cu un design nou: Tiger are un diametru de 43 de milimetri si are cadran negru accentuat prin figurinele din aur roz de 18 carate. Hourstriker Tiger reflecta intocmai tendinta ceasornicariei de a crea ceasuri cat mai clasice fara sa se renunte, insa, la modernitate.

Ceasul inspira un aer regal si atrage privirea asupra celor doua figurine sculptate manual in aur de 18 carate, mai ales in momentul in care incep sa se miste si sa sune intocmai ca un gong. Poti alege ca figurinele sa bata gongul la fiecare ora fixa sau doar sa apesi tu pe buton pentru a te bucura de minunile facute de mana omului.

Intregul mecanism este protejat dar, totusi, expus la vedere prin intermediul carcasei transparente din safir cristal, fiind, in acelasi timp, rezistent la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Mecanismele de ceas cu gong este sunt o parte importanta din istoria ceasornicarului Ulysse Nardin. La sfarsitul anilor '80, gongul a fost combinat cu figurinele Jaquemart, Ulysse Nardin devenind unul dintre primii producatori care au contribuit la renasterea acestui tip de mecanism.

Chiar si astazi Ulysse Nardin este printre putinii care volosesc figurinele Jaquemarts pe cadran.

Ca idee generala, acest sistem de figurine mobile nu poate fi industrializat, ceea ce face din acest ceas un exemplu exceptional al orologeriei de inalta calitate.

O.D.

#ceas Hourstriker Tiger, #ceas gong , #Omul de afaceri