Iscaleste cu cap! Alege Brain Pen, in acest weekend

Sambata, 23 Martie 2013, ora 00:00
2786 citiri
Iscaleste cu cap! Alege Brain Pen, in acest weekend

Pasionat de instrumentele de scris? Business24 iti recomanda Brain Pen, in acest weekend, o colectie in editie limitata de stilouri si roller ball-uri ce imita reprezentarile antice ale creierului. Un astfel de stilou vine ca o confirmare a pozitiei tale si valorilor care te reprezinta.

Brain Pen este disponibil in editie limitata alcatuita din 1012 stilouri de argint, reprezentand numarul estimativ al neuronilor din creierul uman (10 la puterea a 12-a).

In colectie exista 900 de pixuri rollerball, pentru a respecta numarul de molecule neurotransmitatoare eliberate de o singura fanta sinaptica, dar si 50 de stilouri din aur de 18 carate, intrucat diametrul unei fante sinaptice este de 50 de nanometri. Tot in legatura cu diametrul fantei sinaptice au fost create si 50 de pixuri "ball point" din aur de 18 carate.

Exista in aceasta colectie 12 stilouri din aur de 18 carate cu diamante, reprezentand cei 12 nervi cranieni, dar si 6 pixuri rollerball din aur de 18 carate cu diamante, reprezentand cele 6 straturi corticale.

In Romania au fost pana acum patru astfel de comenzi pentru instrumentele de scris Brain Pen, au declarat oficialii Resonor, distribuitor oficial al producatorului Montegrappa in Romania, pentru Business24.

Montegrappa intra pe taramul neurologiei

In colaborare cu Dr. Richard Restak, o autoritate in neurologie, cu peste de 20 de carti scrise pe aceasta tema, Montegrappa prezinta unele din cele mai ambitioase instrumente de scris din istoria sa.

Doctorul este si Profesor de neurologie la Washington University School of Medicine and Health Sciences, avand rezidentiatul la spitalul de pe Muntele Sinai, Georgetown University Hospital si George Washington Hospital.

Pentru a crea un stilou care reprezinta intocmai complexitatea organului pe care il omagiaza, designerii Montegrappa s-au inspirat tocmai dupa forma si functiile creierului, se arata intr-un comunicat oficial al companiei.

Scrisul, expresia capacitatii omului de a se exprima folosind creierul

Lagatura intre creier si stilou, in conditiile in care actul de a scrie serveste drept o extensie a capacitatii omului de a se exprima folosindu-si creierul, i-a incurajat pe designerii Montegrappa sa ilustreze mai usor aceasta legatura fizica si intelectuala.

Emblematic pentru acest stilou este contrastul dintre elementele de baza ale instrumentului de scris: partea de sus este bogata si elaborata, in timp ce corpul este simplu, exact ca si corpul omenesc, unde creierul este cea mai complexa parte.

Capacul stilourilor ilustreaza o sectiune de creier, realizata pe baza desenelor antice. Capacul are un strat de "neuroni", agrafa fiind "sira spinarii". Agrafa este vopsita in rosu sau negru, pentru a diferentia siloul de rollerball.

Pe penita este imprimata imaginea unui cal de mare. Acesta face trimitere directa la hipocamp, o componenta majora a creierului uman si al creierului altor vertebrate. El apartine sistemului limbic si joaca un rol important in consolidarea informatiei de la memoria pe termen scurt catre memoria pe termen lung.

Cat costa Brain Pen

Pentru un rollerball din argint masiv vei plati 15.500 de lei, stiloul din argint costa 18.795 de lei, in timp ce stiloul din aur masiv de 18 carate costa 178.000 de lei. Rollerball-ul din aur masiv este cel mai scump, pretul sau fiind de 196.325 de lei.

Impreuna cu fiecare stilou Brain Pen vine si o copie a cartii scrise de doctorul Restak special pentru Montegrappa.

Compania Resonor are ca retaileri oficiali in Romania pentru brandul italian Montegrappa magazinul Exclusive Brands din galeria Marriott, precum si magazinele Lizar din Beller - Dorobanti si Pipera, urmand sa deschida in cursul acestui an si un magazin monobrand Montegrappa, primul de acest fel din Europa de Est.

"Toate comenzile atat din partea partenerilor nostri precum si orice alte comenzi sunt preluate in mod direct de catre Resonor", au declarat oficialii distribuitorului pentru Business24.

#stilou creier, #stilou Brain Pen, #Brain Pen Montegrappa , #Omul de afaceri