Magnatii industriei hoteliere: Cati bani fac Trump si Warner din hoteluri

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 19:17
3241 citiri
Magnatii industriei hoteliere: Cati bani fac Trump si Warner din hoteluri

Hotelurile de lux sunt o afacere profitabila pentru marii jucatori din domeniu. Investitori ca Donald Trump, Ty Warner sau Neil Bluhm fac averi de miliarde de dolari din turism.

Afla care sunt cei mai importanti actanti de pe piata afacerilor cu hoteluri, intr-un clasament Businessinsider.

Ty Warner, 4,4 miliarde de dolari

Proprietati detinute: Four Seasons Hotel in New York, Los Cabos, Mexico, Rancho San Marcos.

Dupa ce a facut primele milioane de dolari din jucariile de plus Beanie Babies, omul de afaceri a fondat o corporatie care ii poarta numele, Ty Inc Corporation.

Proprietatile pe care le detine atat in Statele Unite cat si in Mexic "contribuie" la averea de peste 4 miliarde de dolari a omului de afaceri.

Sheldon Adelson, 24,9 miliarde de dolari

Proprietati detinute: Hotelul Venetian si Palazzo in Las Vegas

Cel mai in varsta om de afaceri de pe lista, Sheldon Adleson, de 78 de ani este si cel mai bogat. Potrivit Forbes, el ocupa locul 16 intre cei mai bogati oameni din lume.

Averea lui provine din afacerea Las Vegas Sands Corporation, care se ocupa cu construirea hotelurilor in intreaga lume. In plina criza financiara, in ultimii trei ani hoteluri l-au imbogatit cu 21 de milioane de dolari.

Donald Trump, 2,9 milioane de dolari

Proprietati detinute: Trump International Hotel, Trump SoHo, Trump Taj Mahal.

Cand nu vorbeste despre candidatura la presedintie, Donald Trump face investitii in turism. Intre falimente si divorturi scumpe, Organizatia Trump, condusa de omul de afaceri se ocupa cu afaceri in domeniul hotelier si cazinouri.

Neil Bluhm, 2 miliarde de dolari

Proprietatile detinute: Ritz Carlton in Chicago, Rivers Casinos in SUA.

Mogulul din Orientul Mijlociu, Neil Bluhm a ajuns printre cei mai bogati oameni din lume datorita investitiilor in jocurile de noroc. Bluhm este co-fondator la JMB Realty, care se ocupa cu tranzactii de spatii residentiale, dar si un renumit colectionar.

Yitzhak Tshuva, 2 miliarde de dolari

Proprietati detinute: Hotelurile Plaza

CEO-ul israelian Yitzhak Tshuva era un simplu manager pana in 2004 in cadrul Elad Group, pana cand a achizitionat lantul Plaza de la Donald Trump. Cu cladiri comerciale si rezidentiale pe tot globul, hoteluri Plaza au fost achizitionate pentru doar 675 milioane de dolari.

#hoteluri scumpe, #hoteluri bani, #avere hoteluri, #avere Trump hoteluri , #Omul de afaceri