Magnatul Rupert Murdoch divorteaza amiabil de cea de-a treia sotie. Ce avere va primi Wendi Deng

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 12:46
1506 citiri
Magnatul Rupert Murdoch divorteaza amiabil de cea de-a treia sotie. Ce avere va primi Wendi Deng
Rupert Murdoch si Wendy Deng divorteaza dupa 14 ani de casnicie

Magnatul media Rupert Murdoch, in varsta de 82 de ani, si cea de-a treia sotie a sa, Wendi Deng, au anuntat miercuri la New York ca au ajuns la un acord amiabil in privinta divortului, punand astfel capat unei casnicii care a durat 14 ani.

Detaliile acestui acord nu au fost facute publice.

Rupert Murdoch si Wendi Deng, in varsta de 44 de ani, au aparut pentru cateva momente in fata unei judecatoare de la Curtea Suprema din Manhattan, Ellen Gesmer, care, dupa ce le-a pus cateva intrebari, s-a declarat bucuroasa pentru semnarea acelui acord amiabil care evita un proces.

Cei doi, insotiti de avocatii lor, nu au facut nicio declaratie la iesirea din acea audiere, care a durat mai putin de 10 minute.

Cuplul a dat insa publicitatii un comunicat comun.

"Suntem fericiti sa anuntam ca am ajuns la un acord amiabil in privinta tuturor chestiunilor legate de divortul nostru. Ne vom continua vietile, cu un respect mutual si un interes comun pentru sanatatea si fericirea celor doua fiice ale noastre", au declarat ei.

Rupert Murdoch a solicitat divortul in iunie, dupa 14 ani de casnicie, evocand un cuplu "destramat de o maniera irevocabila".

El s-a casatorit cu Wendi Deng, nascuta in China, la doar cateva saptamani dupa ce divortase de a doua sotie, in 1999. Murdoch si Deng au impreuna doua fiice - Grace Helen, in varsta de 12 ani, si Chloe, in varsta de 10 ani.

Potrivit unor publicatii americane, Wendi Deng va ramane in posesia apartamentului de lux pe care cuplul il detine pe 5th Avenue din New York, cumparat cu 44 milioane de dolari in 2005. Acel apartament a beneficiat de o renovare si redecorare care au costat 50 milioane de dolari.

Cuplul semnase un acord prenuptial, modificat in timpul casatoriei, care stipuleaza faptul ca o despartire a celor doi soti nu va afecta puterea financiara a magnatului australo-american asupra grupului sau media, care a fost scindat in doua societati in luna iunie: una pentru presa scrisa si tiparirea de carti, denumita News Corp, si o alta pentru televiziune si cinema, 21st Century Fox.

Wendi Deng si cele doua fiice ale lor nu au drept de vot in News Corp., spre deosebire de ceilalti patru copii ai lui Murdoch.

Rupert Murdoch, care are o avere estimata de revista Forbes la 13,4 miliarde de dolari, detine o serie de publicatii de prestigiu, precum Wall Street Journal, The Sun, The Times si New York Post.

Grupul sau a fost serios afectat de un scandal urias declansat de interceptarile telefonice ilegale, izbucnit in Marea Britanie in 2011. In domeniul televiziunii, Murdoch detine posturile Fox si Sky, iar in cinematografie, studiourile 21th Century Fox.

Acesta a fost cel de-al treilea mariaj al sau si al doilea pentru Wendi Deng, o femeie de afaceri care s-a casatorit cu americanul gratie caruia a putut sa vina sa studieze in Statele Unite la varsta de 22 de ani.

Divortul lui Rupert Murdoch de cea de-a doua sotie l-a costat 1,7 miliarde de dolari, fiind considerat una dintre cele mai costisitoare despartiri din lume.

#divort Murdoch Wendy Deng, #avere Rupert Murdoch, #avere Wendy Deng Murdoch , #Omul de afaceri