Miliardarii Europei: Ce avere au fondatorii Zara, H&M sau L'Oreal

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 13:32
3172 citiri
Miliardarii Europei: Ce avere au fondatorii Zara, H&M sau L'Oreal

In ciuda crizei financiare, miliardarii Europei raman prezenti in clasamentul celor mai bogati oameni ai lumii. Vezi cine sunt miliardarii Europei si care sunt domeniile in care si-au "construit" averea.

Bernard Arnault, 41 miliarde de dolari

Originar din Franta, miliardarul ocupa pozitia a patra in topul miliardarilor lumii. Arnault si-a construit averea din afaceri din domeniul fashion, fiind managerul lantului de produse de lux LVMH, scrie Businessinsider.

Arnault a incercat sa preia compania Hermes, fiind nevoit sa faca fata refuzului venit din partea familiei Hermes.

Amancio Ortega, 37,4 miliarde de dolari

Miliardarul ocupa locul cinci in clasamentul celor mai bogati oameni ai planetei. De origine spaniola, Ortega este fondatorul retailerului de talie mondiala Zara. Miliardarul este fiul unui muncitor la calea ferata. El si fosta lui sotie au inceput sa confectioneze rochii in camera de zi a acestora.

Stefan Persson, 26 miliarde de dolari

Persson este din Suedia, construindu-si averea din afacerea H&M. In prezent, miliardarul este proprietarul unui sat intreg din Anglia, Linkenholt.

Karl Albrecht, 25,4 milioane de dolari

Ocupantul pozitiei a zecea in topul celor mai bogati oameni din lume, Karl Albrecht este de origine Germana. Magazinele Aldi, principalul "motor" al averii miliardului, mentin costurile scazute pentru ca nu accepta carti de credit.

Liliane Bettencourt, 24 miliarde de dolari

Bettencourt ocupa locul 15 in clasamentul miliardarilor lumii. Proprietarea unei cote importante din compania de cosmetice L'Oreal, averea femeii de afaceri este in prezent gestionata de fiica acesteia si de nepotii ei. Ea este acuzata ca a finantat ilegal campania electorala a lui Nicolas Srkozy.

Michele Ferrero, 19 miliarde de dolari

Originar din Italia, Michele Ferrero este ocupantul pozitiei a 23-a. El este cel care a inventat Ferrero Roche.

Alisher Usmanov, 18,1 miliarde de dolari

Usmanov si-a facut averea din afaceri in industria de otel, telecomunicatii si investitii. Ocupantul pozitiei a 28-a etse originar din Rusia.

Berthold si Theo Junir Albrecht, 17,8 miliarde de dolari

Cu o avere de 17,8 miliarde de dolari, fratii Albrech, originari din Germania ocupa locul 32 in topul miliardarilor lumii. Familia Albrecht au afaceri in domeniul retail.

Michael Otto, 17,6 miliarde de dolari

Otto, ocupantul pozitiei 34 in topul miliardarilor lumii, are afaceri in retail si imobiliare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardarii Europei, #cei mai bogati oameni de afaceri, #bogatii Europei , #Omul de afaceri