Noul Minute Repeater de la Ulysse Nardin: Un ceas in ritm de Jazz

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 00:00
1992 citiri
Noul Minute Repeater de la Ulysse Nardin: Un ceas in ritm de Jazz

Lansarea saptamanii in materie de orologerie inalta iti aduce in fata un ceas in cinstea ritmurilor muzicii Jazz, avand la baza tehnologia "minute repeater", o complicatie realizabila doar de anumiti ceasornicari.

Ceasul, ce poarta numele Jazz Minute Repeater, a fost creat de designerii Ulyse Nardin si este decorat cu clasicele figurine Jaquemart. Realizate din platina pe un fundal negru onyx, ele reproduc o trupa de Jazz in plin spectacol, pe scena, in fata publicului.

Colectia este alcatuita din doar 18 exemplare ce imbina ceasornicaria traditionala de inalta caliatte cu arta gravarii manuale, prin care Ulysse Nardin s-a facut remarcat in lumea orologeriei de-a lungul timpului.

De fapt, Ulysse Nardin este printre putinele companii producatoare de ceasuri care sa introduca figurinele Jaquemarts in ceasurile minute repeater.

Pentru ceasul Jazz Minute Repeater, artistii au aplicat figurine de "muzicieni" din aur de 18 carate pe un cadran din piatra neagra onyx. Pe scena, acestia interpreteaza entruziasmati in fata publicului. Cand este activat sistemul minute repeater, formatia incepe sa cante, in sincron cu orarul si minutarul.

Ceasul este, asadar, in egala masura si un instrument muzical, pe langa faptul ca este un minute repeater - o complicatie dintre cele mai dificile de creat.

Ulysse Nardin a fost unul dintre primele branduri orologere care au alimentat renasterea acestei tehnologii.

Desi tehnologia a avansat foarte mult, sunetele scoase de un repeater depind de urechea muzicala a creatorului, trebuie acordate individual si adesea au nevoie de o schimbare de carcasa, de catre un maestru ceasornicar.

Pentru un cunoscator, un minute repeater este un vis devenit realitate, intrucat orele si minutele ce trec nu doar ca pot fi vazute intr-un mod spectaculos ci pot fi si auzite cu rafinament.

O.D.

#ceas Jazz minute repeater, #Ulysse Nardin Jazz Minute Repeater, #ceas jazz Jaquemarts , #Omul de afaceri