Petrecerea de la Davos. Cu ce se delecteaza liderii lumii?

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 08:56
2160 citiri
Petrecerea de la Davos. Cu ce se delecteaza liderii lumii?

Liderii politici, directorii celor mai mari banci din lume, membrii familiilor regale, actori si staruri pop se intalnesc la Davos nu doar pentru a schimba economia mondiala, ci si pentru a degusta din cele mai rafinate vinuri din lume.

Cei 350 de invitati nu vin doar sa socializeze cu Larry Page sau Sergery Bin, fondatorii Google, sa auda ce are de spus Shimon Peres despre pacea in Orientul Mijlociu sau cat vor costa actiunile Facebook, ci si pentru selectiile de vinuri, potrivit WSJ.

In ultimii 17 ani, compania Accel Partners s-a ocupat de organizarea petrecerii pentru participantii Forumului Economic de la Davos. Petrecerea are loc la Muzeul Kirchner din Davos, Elvetia, iar printre invitati se numara sefi de stat, directori executivi din domeniul IT sau media, si chiar vedete de la Hollywood.

Joe Schoendorf, directorul Accel care a initiat traditia petrecerilor de la Davos, incepe sa caute cele mai bune sortimente de vinuri cu cateva luni inainte de eveniment. Fiecare petrecere are o tema. Daca anii trecuti, organizatorii au pus accentul pe Cabarnet Sauvignons, sau sortimente de Pinot Noire, in acest an particpantii la petrecerea de la Davos vor degusta sortimente de vinuri din California, produse inainte de anul 2000.

"In acest an am vrut sa aratam cat de bune sunt vinurile vechi din California. Vrem sa facem o paralela intre Silicon Valley si Napa/Sonoma Valley, deci cele mai mari companii de IT si vinuri de inlata clasa", au declarat organizatorii.

Iata cateva exemple de bauturi servite la cel mai important eveniment eceonomic al anului, reuniunea de la Davos:

Sampanie

Krug Grande Cuvee - 175 de dolari/sticla

Vin Alb

2001 Peter Michael Chardonnay Cuvee Indigene - 128 de dolari/ sticla

Vin Rosu

1999 Bond Vecina - 143 de dolari/sticla

1999 Colgin Cariad - 199 dolari/sticla

1996 Williams Selyem Rochioli River Block Pinot Noir - 219 dolari/sticla

1994 Dalla Valle Maya - 499 dolari/sticla

1992 Harlan Estate - 480 dolari/sticla

1984 Ridge Monte Bello - 160 dolari/sticla

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrecere Davos, #reuniune Davos Elvetia, #lideri politici Davos, #bauturi petrecere Davos , #Omul de afaceri