Poarta un ceas ce omagiaza maestria navigatiei pe mare!

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 00:00
2498 citiri
Poarta un ceas ce omagiaza maestria navigatiei pe mare!

Ceasul Pride of Baltimore se va potrivi perfect la mana ta in plimbarile cu iahtul sau cu ambarcatiunea din dotare. Piesa face parte din Colectia Classico Cloisonne 2013 de la Ulysse Nardin si este inspirat din tehnica de razboi care a schimbat istoria Razboiului anglo-american din 1812.

Intr-o incercare inteligenta de a compensa dimensiunile modeste ale marinei americane, presedintele James Madison a emis americanilor proprietari de ambarcatiuni "licente de piraterie legala" impotriva navelor inamice.

Pentru a fi un "pirat legal" de succes, comandantul de nava trebuia sa dea dovada de aptitudini extraordinare de navigatie. Cel mai faimos "pirat legal" a fost Capitanul Thomas Boyle, pe nava Chasseur.

Intors la Baltimore, dupa capturarea navei HMS St. Lawrence, Capitanul Boyle si intregul sau echipaj au primit din partea ziarului Niles Weekly Register titlul de "Pride pf Baltimore" (Mandria orasului Baltimore n.r).

Ulysse Nardin aduce un omagiu acestui capitan si echipajului sau printr-o piesa de orologerie care imbina maestria producatorilor de ceasuri cu arta emailarii.

Pe cadranul acestui ceas este desenat vasul "Pride of Baltimore" in detaliu, iar imaginea este rezultatul unor aptitudini superioare de emailare si al unei munci titanice.

In procesul de creatie sunt folosite culori opace, transparente sau translucide, fiecare element din imagine fiind separat prin fire de aur, astfel incat culorile sa nu se imbine in momentul creatiei.

Compartimentarea este facuta manual prin peste 500 de milimetri de fire din aur pur si necesita 50 de ore de lucru si alte 26 de procese pana la finalizarea cadranului compartimentat.

Ceasul "Pride of Baltimore" este disponibil in editie limitata de doar 30 de exemplare, in aur alb sau roz, avand un diametru de 40 de milimetri si o rezistenta pana la 50 de metri adancime in apa.

#ceas editie limitata, #ceas marinar, #ceas Ulysse Nardin Pride of Baltimore , #Omul de afaceri