Tinuta barbateasca de primavara in 2014. Ce porti in mediul business

Sambata, 22 Martie 2014, ora 00:00
3658 citiri
Tinuta barbateasca de primavara in 2014. Ce porti in mediul business
Foto: josbank.com

Sacourile la doua randuri de nasturi sunt foarte prezente in primavara 2014, insa mare precautie in cazul lor la croiala si ajustarea pe corp. Daca nu se aseaza lin pe langa corp, pot arata ca o redescoperire nefericita a garderobei bunicului.

Mare atentie, asadar, ele sunt recomandate barbatilor fara probleme de silueta.

Daca faceti parte dintre "norocosi", puteti asorta aceste blazere din amestec de lana cu o serie de camasi usoare din bumbac sau amestec de in cu bumbac inveselite cu printuri mici florale, buline sau culori foarte diluate, pasteluri.

Pentru barbatii din mediul business care-si permit o tinuta relativ degajata, carourile discrete si bulinele sunt din nou in voga si le veti gasi usor in toate magazinele de profil.

Si in vestimentatie tonul face muzica, asadar proportia de neutre si jocuri de imprimeu va face diferenta intre creativ si excentric.

Ce inseamna asta? O camasa bleumarin cu buline mici gri, spre exemplu, asociata unui costum gri prafos, e o idee creativa. O pereche de pantaloni cu buline intra deja la capitolul "excentric".

Stilul scolaresc al elitelor, asa zisul "preppy", poate fi abordat de barbatii tineri din mediul profesional: cravatele slim colorate, ecosezul, papioanele, sacourile cambrate si pantalonii slim la dunga.

Casual Friday poate fi intampinat cu tricouri polo, cardigane, pulovere asezate pe umeri, tercot, blazere si, mai ales, bune maniere si politete.

Formele clasice si materialele de calitate raman o optiune permanenta, pe care doar o adaptam tendintelor sezoniere.

A venit vremea tesaturilor lejere, fluide si racoroase

Bineinteles ca tinem cont de termometru si schimbam stofele groase pe cele subtiri si, de asemenea, aducem imprimeurile si culorile la lumina si renuntam putin la costumele negre.

Cu toate ca in birouri temperatura este constanta, soarele de afara ne indeamna la tesaturi lejere, fluide si racoroase.

Cum in mediul formal este necesar ca hainele sa aiba tinuta, mizam pe calitate: tesaturi din amestecuri de lana, care isi pastreaza forma pe parcursul intregii zile, nu fac cute inestetice si care mentin o temperatura corporala confortabila.

Pentru camasi si tricouri, poplinul, amestecurile de bumbac, chiar combinatiile de bumbac cu in si ramie sunt de cautat, pentru confort in zilele calduroase, dar si pentru tinuta impecabila pe care si-o pastreaza in timp.

Opteaza pentru materiale care nu se sifoneaza

Inul este tesatura in care ne infasuram toti in vacanta, dar pe care o ocolim la birou. Se sifoneaza incredibil de repede, astfel in mediul formal creeaza impresia de neglijent, neingrijit.

Renuntam si la stofele groase de lana, la tweed, la reiat, la catifea si cautam sa investim in costume din lana subtire, usoara, de vara. Aceasta este usor de ingrijit la curatatorie, nu se scamoseaza, nu se sifoneaza usor, este extrem de placuta cand temperaturile si umiditatea din aer cresc.

Iar, de ne cumparam un costum intr-o culoare neutra, cu o croiala potrivita siluetei, se va dovedi a fi extrem de versatil.

Acesta poate forma o multitudine de tinute: poate fi purtat alaturi de camasi colorate, imprimate; puteti desperechea pantalonul de sacou, pentru a-l purta cu un tricou de bumbac, iar a doua zi puteti purta sacoul cu o pereche de jeansi.

Costumul bine ales, bun si vara si primavara

Una dintre calitatile unui costum bine ales este aceea ca poate sluji doua sezoane, asadar primavara si vara investim in costume din stofe subtiri.

Culorile neutre - bej, gri, bleumarin, grej, maron deschis - sunt versatile si au continuitate, costumele cu taieturi clasice, in culori neutre vor putea fi purtate mai multi ani si vor fi fundal pentru piesele in tendinte: camasile, cravatele, ciorapii.

Ce camasi porti in primavara 2014

Tendintele sunt doar puncte de referinta. Optiunile personale, personalitatea, mediul profesional, industria vor dicta masura in care le adoptam.

Pentru industriile creative, cu un comportament vestimentar relaxat imprimeurile florale, dar si cele de influenta retro: ecosezul discret, scolaresc, pepitul, bulinele. Pentru mediul formal, camasile cu gulere contrastante, culorile apoase, pastelurile proaspete, dar si nuantele intense, aproape pure.

Geanta barbateasca, un "must-have" la tinuta business

In mediile rigide raman aceleasi clasice accesorii: butoni, ceas, cravata, eventual ac de cravata.

Liderii de opinie informali, cei care dau tonul prin creativitate si impulsuri originale, de cativa ani si-au facut o marca stilistica din a purta bratari: impletite din fire, tricotate, din piele, cu influente etno, cu mesaje.

O alta noutate este accentuarea unei alte tendinte: geanta barbateasca. Odata cu raspandirea tabletelor, si gentile de acte, acum un soi de clutch-uri, au devenit niste accesorii necesare, purtate firesc la intalnirile de business.

Ce pantofi porti in aceasta primavara

Pentru primavara renuntam la gheata stil bocanc, pentru pantoful clasic, purtat uneori cu ciorapi accesoriu (colorati, cu imprimeu, asortati cu cravata, camasa).

Optati pentru pantofii clasici, Oxford sau brogues, din piele de buna calitate, eventual din piele intoarsa. Alege pielea lacuita, pentru ocazii.

Daca sunteti intr-un mediu mai relaxat, puteti incerca si tenesi sau adidasi supli de alergat in culori puternice. Veti fi apreciati de cunoscatori!

Articol de Gabi Urda

Consilier de imagine

#costum primavara barbati, #tinuta business primavara, #cum ma imbrac primavara, #costum business primavara, #Gabi Urda consilier imagine , #Omul de afaceri