Tur virtual in cea mai scumpa casa din lume

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 19:00
5693 citiri
Tur virtual in cea mai scumpa casa din lume

Cea mai scumpa locuinta din lume, estimata la peste un miliard de dolari este o adevarata "minune arhitectonica". Peste 27 de etaje, garajul cu 168 de masini si doua etaje pentru relaxare sunt cateva dintre facilitati.

Mukesh Ambani, proprietarul locuintei este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 22,3 milioane de dolari.

Casa, denumita Antilia, dupa o insula mitica din Oceanul Atlantic are 27 de etaje, intreaga constructie fiind estimata la pretul de un miliard de dolari, scrie Businessinsider.

Desi are 27 de etaje, Antilia este de fapt echivalenta unei cladiri cu 40 de etaje, intrucat unele etaje au inaltime dubla sau chiar tripla.

Spre deosebire de alti miliardari, Antila este singura resedinta a familiei Ambanis. Ei au locuit anterior intr-o locuinta pe care o imparteau cu mama si cu fratele miliardarului.

Antilla are un garaj in care pot fi parcate 168 de masini. Acoperisul poate utilizat ca pista de aterizare pentru trei elicoptere.

Lobby-ul are noua lifturi.

In casa exista, de asemenea, un spa, gradini si o camera de rugaciuni. Potrivit planului constructiei, doua etaje din cele 27 sunt destinate activitatilor de relaxare.

In casa se gaseste si o camera pentru receptii, camere pentru oaspeti sau un teatru cu 50 de locuri.

Camerele in care locuiesc membrii familiei se gasesc la ultimele etaje ale cladirii pentru ca "isi doresc sa se bucure de lumina zilei", a declarat sotia miliardarului pentru Vanity Fair.

Doua motive utilizate de arhitecti in designul locuintei, soarele si lotusul se regasesc si in materialele de constructie utilizate precum: cristal sau marmura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cladire scumpa, #cea mai scumpa casa, #camere cea mai scumpa casa, #tur cea mai scumpa casa , #Omul de afaceri