Unde traiesc cei mai bogati oameni ai lumii

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 12:50
4402 citiri
Unde traiesc cei mai bogati oameni ai lumii

Nu oricine poate fi vecin cu milionarii lumii, oameni ca Zuckerberg, Donald Trump sau Oprah Winefrey. Vezi care sunt orasele cu cei mai multi milionari din lume.

Clasamentul celor mai bogati oameni din lume include oameni care au o avere de minim 30 de milioane de dolari, contabilizati in active, inclusiv actiuni ale companiilor, imobiliare, banii, colectii de arta sau avioane private, scrie CNBC.

1. New York, 7.270 de milionari

New York este orasul cu cei mai multi bogati din lume.

Centru al economiei mondiale, Wall Street este un punct de atractie pentru milionarii lumii.Prezenta unui numar atat de mare de oameni cu averi considerabile face ca nivelul de trai sa creasca.

Printre cei mai instariti locuitori ai New York-ului se numara Carl Ichan, primarul Michael Bloomberg si mogulul imobiliar Donald Trump.

2. Los Angeles, 4.350 de bogati

Cel mai populat oras din statul California, gazduieste si cei mai bogati oameni de pe Coasta de Vest a Americii. Desi Los Angeles este mai cunoscut pentru industria de divertisment, orasul este locatia sediilor centrale ale unor companii ca Occidental Petroleum, Reliance Steel sau Health Net.

Printre milionarii care locuiesc in Los Angeles se numara David Geffen, Summer Redstone, Kirk Kerkorian sau regizorul Steven Spielberg.

3. San Francisco, 4.230 de milionari

San Francisco este cunoscut ca orasul in care te poti intalni la orice pas cu milionarii lumii. California Gold Rush a facut din San Francisco cel mai mare centru financiar al Occidentului in 1880, in timp ce Silicon Valley continua sa produca milionari pe banda rulanta si in secolul 21.

Printre companiile care ridica numarul de milionari din San Francisco se numara: Hewlett-Packard, Wells Fargo, McKesson sau Facebook.

Listarea Facebook pe bursa ar putea creste "cotatia" orasului cu 900 de milioane de dolari si ar putea crea un nou miliardar, Mark Zuckerberg care locuieste in Palo Alto.

In acesta regiune locuiesc si co-fondatorii Google, Sergey Brin si Larry Page, Ray Dolby si Riley Bechtel, proprietarii Bechtel Corp.

4. Chicago, 2.550 de milionari

Al treilea cel mai bogat oras din America este un important centru financiar datorat prezentei Bursei de Valori din Chicago sau Bursei de Marfuri.

Printre cele mai importante companii care au sediul in Chicago se numara Grupul CME, Boeing, Groupon, MillerCoors, United Airlines si RR Donnelley.

Printre milionarii care locuiesc se numara Sam Zell, Oprah Winfrey, fostul director executiv al Wrigley, William Wrigley Jr., si fondator al Morningstar, Joe Mansueto.

5. Washington, 2.300 de milionari

Unul din 2.435 de locuitori ai Washingtonului este milionar. Printre acestia se afla David Rubenstein, cofondator al Carlyle Group, Steven si Mitchell raluri de Corp Danaher si Redskins proprietarul Daniel Snyder.

#orase milionari, #cei mai multi milionari orase, #cei mai bogati oameni din lume , #Omul de afaceri