Vrei sa ajungi la Google? Afla cum sa treci de cele cinci interviuri

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 18:45
3355 citiri
Vrei sa ajungi la Google? Afla cum sa treci de cele cinci interviuri

Google este compania pentru care oricine si-ar dori sa lucreze. Cum sa treci peste cele cinci interviuri de angajare si care sunt intrebarile cheie care te pot aduce langa cei mai buni programatori din lume? Iata cateva sfaturi de la Forbes.

Candidatii la un post in cadrul Google trebuie sa treaca de cinci interviuri. Cei de la departamentul de resurse umane au ajuns la concluzia, dupa multe dezbateri, ca dupa cinci intreviuri iti poti da seama de profilul candidatului. Fiecare aplicant trebuie sa treaca prin toate interviurile, indiferent de rezultatele obtinute la fiecare etapa. In foarte putine cazuri, candidatul se dovedeste total nepotrivit pentru job si nu parcurge toate etapele selectiei.

Pentru a ajunge sa lucrezi cot la cot cu cei mai buni programatori din lume trebuie sa treci peste teste create pentru a verifica cat de bine iti stapanesti domeniul de expertiza, daca poti aplica cunostintele tale intr-un context nefamiliar si daca poti crea "solutii rapide".

Sfatul specialistilor in resurse umane: adopta abordari diferite dar asigura-te ca le duci pana la capat! Nici o companie de IT nu isi doreste angajati care nu sunt capabili sa finalizeze un proiect.

Cea mai grea intrebare din cele 5 interviuri

Care este numarul care urmeaza in aceasta insiruire: 10, 9, 60, 90, 70, 66...?

Intrebarea este grea pentru ca nu tine de nimic din ceea ce ai invatat in scoala. Fie stii raspunsul, fie nu. Incerca sa pronunti numerele, iti vei da seama ca sunt in ordinea numarului de litere din cuvant.

Cine nu ar trebui sa aplice la Google? Compania cauta persoane dispuse sa colaboreze. Acesta se vede si in modul in care sunt organizate birourile, spatiile private fiind foarte putine la numar.

Inginerul tipic, cel care lucreaza cel mai bine singur, nu este o persoana dorita la Google.

Daca te intrebi de ce sa faci atatea eforturi? Raspunsul vine de la un fost angajat al companiei, Catalin Francu:

"Pentru un tip cu 2-3 ani de experienta ca programator, salariul e 90-100.000 de dolari", explica fostul angajat, care a parasit Google in 2006, pentru cateva proiecte personale, printre care www.dexonline.ro.

Alaturi de salariu si cele cateva actiuni primite la angajare, ai mese gratuite, serviciu postal, cabinete medicale, chiar si frizerie si spalatorie auto. Ii convine angajatului, dar si companiei.

"Google vrea sa te tina cat mai mult la birou. Plateste o armata de bucatari. La Google, m-am simtit cu adevarat respectat", spune Catalin.

#angajati google, #sfaturi angajare Google , #Omul de afaceri