Acasa la George Butunoiu: Restaurant-experiment, pentru 12 oameni de business

Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
6428 citiri
Acasa la George Butunoiu: Restaurant-experiment, pentru 12 oameni de business

Restaurantul "La George Butunoiu si Oskar" este un experiment social si gastronomic pe care nu trebuie sa-l ratezi. Restaurantul de doar 12 locuri "gazduieste" patru bucatari cu norma intreaga si un nou concept: "Eu ii invit pe clienti la mine acasa", a spus George Butunoiu pentru Business24.

"Eu ii invit pe clienti la mine acasa, acesta este conceputul. Testam tot felul de mituri care circula printre patronii de restaurante care spun ca oamenii vor sa aiba multe feluri in mediu din care sa aleaga, este si un experiment de psihologie sociala, sa vezi cum reactioneaza oamenii atunci cand isi iau singuri mancarea ca aici nu ii serveste nimeni la masa".

Daca iti place ceva iti place ceva iti mai pui de trei ori. Totul e la vedere, oricine poate intra in bucatarie, in magazie, poate deschide orice dulap sau cutiuta ca sa vada cum si din ce facem mancarea, a mentionat George Butunoiu.

Experimentul gastronomic propus de "La George Butunoiu si Oskar" include un meniu diferit in fiecare zi, in functie de ingredientele gasite la piata.

"Este si un experiment si gastronomic, sunt multe lucruri diferite pornind de la cum ne aprovizionam, ce meniu facem, nu gatim acelasi lucru in fiecare zi, gatim in functie de ce gasim la piata, si pana la un experiment social: avem preturi diferite pentru femei, pentru barbati, pentru bogati, pentru milionari", a declarat Butunoiu pentru Business24.

"Avem 3 mese si patru bucatari pe cand norma la restaurante este de un bucatar la patru cinci mese, adica un bucatar la 15-20 de clienti, noi avem patru bucatari la 12 clienti ceea ce este neobisnuit, sper sa nu ne ruineze".

Desi este considerat un concept inedit pentru Bucuesti, Butunoiu sustine ca in tari ca Franta, Elvetia sau Anglia acesta este cel mai intalnit tip de restaurant.

Am fost uimit sa vad ca timp de 20 de ani in Romania nu s-a gandit nimeni sa faca lucrul cel mai elementar cu putinta, atunci este vorba de restaurant si de hospitaly in general. Sunt multe diferente fata de restaurantele din Bucuresti, dar este un restaurant asemanator cu cele din strainantate, in tari ca Franta, Anglia, Elvetia, unde asta de fapt este tipul de baza de restaurant, cand te duci la om acasa sau aproape si esti primit ca intr-o familie".

Clientii fideli ar bistroului deschis de doar doua saptamani sunt oamenii de afaceri, care apreciaza mancarea de buna calitate.

"Vin multi oameni din business care stiu ce este aia mancare buna, care apreciaza ca este mancare adusa cu greu, lucruri pe care le aducem de la mare distanta, numai de la tara, nu luam semipreparate", a precizat managerul bistroului.

"Saptamana viitoare o sa avem invitat un bucatar sef specializat pe preparate asiatice, cealalta saptamana un sef pe mancare germana. Sunt si bucatari de ocazie chiar si printre oamenii de afaceri mari, cunoscuti, pasionati de bucatari, care o sa vina la noi sa gatesca intr-o seara, mai ales bancheri, a spus George Butunoiu.

Aproape toate evenimentele de la restaurantul lui Butunoiu sunt mede organizate, cu meniu discutat si comandat din timp.

"Am avut si intalniri de business in care oamenii au lucrat toata ziua in camera de bord si la pranz au servit masa", explica proprietarul.

Preturile difera in functie de sex, dar si de statutul social. Un pranz costa 50 de lei pentru femei, 80 de lei pentru barbati, iar la meniul de seara femeile platesc 90 de lei, barbatii 120 de lei, milionarii 200 de lei, iar cei din parlament, ministri si presedintele platesc 250 de lei, spune, zambind, George Butunoiu.

"Avem fine dinning, miercurea seara si sambata seara cand este 300 de lei de persoana", adauga acesta.

#restaurant Butunoiu, #mancare Butunoiu Oskar, #meniu restaurant Butunoiu , #Petreceri