Machiajul anului 2014, cu Cristina Vasilache

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
3968 citiri
Machiajul anului 2014, cu Cristina Vasilache

Tendintele in machiaj pentru aceasta iarna se concentreaza foarte mult pe ochi si buze, readucand influentele punk si gotice in voga.

Modelele de pe marile podiumuri internationale din acest sezon au un aspect fantomatic, purtand culori neutre sau foarte inchise (gri, mov, oranj-caramida) pe ochi si visiniu burgundy, roz sau nude pe buze.

Lumea muzicii influenteaza foarte mult machiajele imperfecte in mod intentionat si incepem sa vedem din ce in ce mai mult diferitele subculturi aduse in prim-plan si celebrate in machiaj, coafura si moda.

Artistii de make-up de la MAC rezuma tendintele acestui sezon ca fiind "frumos eronate". Daca buzele sunt trasatura predominanta a fetei, investitia intr-un ruj pe nuanta burgundy este cea mai simpla modalitate de a-ti actualize look-ul nou de sezon.

Pentru un machiaj de zi in ton cu tendintele noului sezon recomand machiajul cu accent pe ochi si sprancene, acoperind buzele cu o culoare natural ape nuante de roz sau bej.

Pentru seara, insa:

Recomandarea de inceput de an - Smokey eyes pe nuante de maro-cupru:

Sursa foto: www.pinterest.com

1. Dupa ce demachem si tonifiem tenul aplicam o baza de ochi pe pleoape (putem folosi MAC Paint Pot Groundwork), peste care aplicam doar pe pleoapa mobila superioara o nuanta de maro putin sidefat insa nu foarte intunecat.

In coltul exterior al ochiuliui adaugam cu o pensula de ochi rotunda o nuanta de maro mat pe care o amestecam in tot pliul impreuna cu nuanta sidefata insa fara a ajunge pana la linia genelor.

Tot in coltul exterior adaugam o dunga cu fard negru pana la jumatatea pleoapei dupa care folosim din nou pensula de amestec in aceasta zona.

Pentru acest pas putem folosi diverse palete de farduri, insa o varianta mai accesibila este Cosmetics Day and Night.

2. Pentru a trece la pasul doi este necesar sa indepartam tot fardul cazut sub ochi cu un servetel demachiant, dupa care aplicam o baza de machiaj ( recomand Benefit - Stay Flawless), fondul de ten (recomand Clinique -Tinted Mosturizer SPF 15) si anticearcanul (recomand Maybelline - Dream Lumi Touch Highlighting Concealer) peste care aplicam pudra translucida (recomand Maybelline - Fit Me Pressed Powder).

3. Inainte de a trece la conturul fetei e necesar sa terminam de machiat ochii, asadar pe pleoapa inferioara folosim aceeasi nuanta de maro sidefat si numai in coltul exterior adaugam maro mat.

Un pas care este sarit de cele mai multe dintre noi este amestecul, asadar asigura-te ca amesteci fardul foarte bine si pe pleoapa de jos.

Nuanta sidefata va da luminozitate ochiului, pe cand cea mata va oferi adancime si va contura foarte bine coltul exterior al ochiului. Pentru definirea ochiului aplica mascara negru atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare.

4. Pasul urmator este definirea si umplerea sprancenelor pentru care recomand fardul deoarece are un aspect mult mai natural decat creionul. Puteti folosi una din paletele de sprancene de la Benefit, insa nu uitati sa folositi si ceara speciala care ajuta la mentinerea lor in aceeasi.

5. Conturul fetei poate fi realizat cu o pudra bronzanta mata (recomand Too Faced - Chocolate Bronzer) iar pometii trebuie subliniati cu un fard de obraz nu foarte colorat avand in vedere ca ochii sunt foarte bine pusi in evidenta.

6. Pe buze vom folosi un ruj mat persistent pentru a fi in pas cu trendul noului sezon. Nuanta trebuie sa fie deschisa, de preferinta be nuanta bej (recomand MAC - Soft Sell Pro Longware Lipcreme).

Acest machiaj va pune in evidenta cu siguranta zona ochilor si desigur va respecta si trendul sezonului de iarna, in acelasi timp oferind si putina caldura tenului.

Cristina Vasilache,

Make-up Artist

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tendinte machiaj 2014, #Cristina Vasilache machiaj, #lectie machiaj Cristina Vasilache, #make up Cristina Vasilache , #Petreceri