Planifici un eveniment special? Inchiriaza un castel!

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 13:14
5564 citiri
Planifici un eveniment special? Inchiriaza un castel!
Castelul Zamora din Bucuresti

Pentru cine nu stia, aniversarea zilei de nastere, nunta sau evenimentele de firma pot fi organizate si in castelele din Romania. O astfel de alegere impresioneaza. Vezi care este oferta.

La Castelele Bran si Stirbey se pot organiza orice fel de evenimente, explica, pentru Business24, reprezentatii celor doua complexe. Alexandru Priscu, directorul complexului Bran, spune ca evenimentele variaza de la teambuildinguri, workshopuri, petreceri private si chiar nunti private.

De asemenea, la Bran pot fi urmarite si piese de teatru, iar majoritatea evenimentelor beneficiaza de tematica proprie, in general cu specific medieval, explica Alexandru Priscu.

Acesta mai spune ca nu exista o limita minima de persoane care pot sarbatori un eveniment la Bran, dar ca numarul maxim de oameni acceptat este de 200. Din 2009, de cand sunt organizate astfel de evenimente la Bran, au fost vandute trei pachete pentru cuplu si mai multe pachete corporatiste.

In ceea ce priveste pretul, Alexandru Priscu recunoaste ca nu poate sa faca o estimare, pentru ca tariful depinde de mai multe criterii. Printre acestea se afla: numarul de persoane, durata evenimentului, perioada in care acesta se desfasoara si activitatile pe care cei interesati le doresc.

Daca la Bran numarul maxim admis este de 200 de persoane, la Domeniul Stirbey au petrecut chiar si 1.500 de persoane.

Pentru evenimente corporatiste, tariful porneste de la 25 de euro pentru o persoana. In cazul in care iti doresti sa planifici un cocktail si sa inchiriezi si o sala de conferinte, atunci vei plati cel putin 45 de euro de persoana.

Tarifele pentru nunti si botezuri incep de la 45 de euro de persoana, pentru orice tip de petrecere privata. In pret este inclus si meniul, iar pentru bauturi, va trebuie sa achiti, suplimentar, 12 euro de persoana. Incluse in pret sunt urmatorele servicii: testarea meniului si a celor 4 variante de tort, parcarea pazita, materialele tiparite (meniuri, numere de masa, lista invitatilor), accesul la parc.

Preturile variaza insa in functie de dimensiunea salii aleasa, de numarul de locuri, durata evenimentului si specificatiile tehnice contractate. De asemenea, toate tarifele sunt negociabile in functie de numarul de persoane, meniul ales (bufet, seating etc.), pachetul de servicii si modalitatea de plata.

Castelul Peles se numara printre locatiile unde organizarea de teambuildinguri si evenimente corporate a fost anulata. Singurul lucru permis este vizitarea obiectivului turistic. De asemenea, cei interesati, pot participa la concertele programate aici, in colaborare cu Radiodifuziunea Romana, explica reprezentantii castelului, pentru Business24.

Castelul Cantacuzino, aflat in Busteni, in cartierul Zamora reprezinta o alta locatie inedita unde iti poti serba ziua de nastere, poti da o petrecere privata sau iti poti uni destinele cu persoana iubita.

Pretul minim de inchiriere este de 2500 de euro, pentru maxim 100 de persoane. In cazul in care vrei sa inviti musafirii in timpul weekendului, si vrei sa inchiriezi castelul Cantacuzino de vineri, de la ora 18.00 pana duminica, la ora 15.00, va trebui sa platesti 9800 de euro, tarif fara TVA.

In ceea ce priveste meniul, ai la dispozitie trei variante, cu preturi cuprinse intre 30 de euro de persoana si 70 de euro de persoana. Niciuna dintre aceste locatii nu ofera servicii de cazare, dar directorul castelului, Alexandru Priscu, spune ca exista un proiect care vizeaza tocmai oferirea unor spatii de cazare. Alexandru Priscu precizeaza ca locatia in care se vor putea caza turistii este vila administratorului complexului.

Daca nu poti dormi peste noapte nici la Peles si nici la Bran, poti petrece o noapte la Zabola Estate sau la Castelul Printul Vanator. La prima unitate de cazare vei plati, pentru o noapte, 45 de euro/persoana si vei avea si mic dejun inclus. In cazul in care iti doresti si cina, vei plati suplimentar 18 euro.

Poti ramane, peste noapte, la Printul Vanator, unde vei fi obligat sa achiti minim 247 de lei si maxim 520 de lei. Primul tarif este valabil pentru o camera dubla, cu pat matrimonial, iar al doilea se aplica inchirierii unui apartament de lux.

#inchiriat castel, #inchiriere castel eveniment, #inchiriere castel Bran, #inchiriere castel Stirbey , #Petreceri