Pregateste-te pentru o petrecere de Craciun reusita

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 00:00
3576 citiri
Pregateste-te pentru o petrecere de Craciun reusita
Foto: channel4.com

Petrecerea de Craciun este unul dintre acele momente in care ne incarcam bateriile dupa un an plin, alaturi de familie si de cei dragi. Asadar, este bine sa avem in vedere cateva lucruri necesare pentru a asigura reusita unei astfel de petreceri, indiferent de locul in care se desfasoara.

Atunci cand petrecerea nu implica un organizator extern, este de dorit ca sarcinile sa fie impartite. Ideal ar fi se existe un "project manager" care sa se asigure ca lucrurile se desfasoara cum trebuie si ca totul va fi gata la timp.

Sunt convins ca bradul impodobit este nelipsit din casele romanilor, insa prezenta lui Mos Craciun, cu barba lui alba, costumul rosu si sacul plin de cadouri, este mereu apreciata de cei mici, si nu numai.

Meniul de Craciun abunda in preparate traditionale dar este de preferat sa existe si alternative pentru invitatii cu alte preferinte culinare, precum vegetarienii.

Dupa ce ne-am asigurat ca invitatii au ajuns, toate cadourile sunt sub brad si mancarea este pregatita, trebuie sa nu uitam ca muzica creeaza acea atmosfera de poveste pe la care ne gandim cand spunem "Craciun". Colindele, din orice tara vin ele, creeaza atmosfera autentica de sarbatori, cu voie buna si spirit festiv. Mai ales daca sunt cantate in jurul bradului, in asteptarea mosului.

Ultimul lucru pe care l-as mentiona in lista celor care pot influenta reusita unei petreceri este starea de spirit a invitatilor. Craciunul este o sarbatoarea care trebuie savurata pe indelete, fara termene limita sau lucruri care nu suporta amanare, invers fata de ritmul pe repede inainte cu care ne-am obisnuit.

Locul petrecerii depinde de cat de numeroasa e familia

Un salon incapator, precum La Seratta, poate fi locul perfect pentru o petrecere de Craciun pentru o familie numeroasa. Atmosfera de sarbatoare, relaxata, inspirata de bucate traditionale, decoratiuni si cadouri, intregeste bucuria revederii celor dragi.

Cum decoram incaperea, la petrecerea de Craciun?

Globurile voluminoase, panglicile in nuante calde si lumanarile albe sunt elementele de decor elegante care creeaza atmosfera autentica de Craciun. Mirosul de brad umple orice camera de prospetime si aer de sarbatoare.

Ce specialitati servim cu aceasta ocazie?

Bucatele traditionale sunt "sarea si piperul" petrecerilor de Craciun. Dupa o perioada de post, masa de sarbatoare indelung asteptata este mai mult decat binevenita. Porcul ramane vedeta Craciunului, gatit in sosuri tot mai speciale si garnituri diverse.

Se apropie din urma cotletul de berbecut si muschiul de vita. Toate acestea alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin sau legume gratinate. Raman in top carnatii proaspeti, sarmalutele servite cu mamaliguta si preparatele traditionale precum toba sau soriciul.

Bautura trebuie sa completeze perfect mancarea. Tocmai de aceea, pentru preparatele mai consistente sunt recomandate digestivele si vinul rosu. Dar este de preferat ca si meniul de bautura sa fie adaptat in functie de bucatele alese.

Alexandru Ropcea, manager La Seratta

#reguli petrecere Craciun, #petreceri Craciun, #masa craciun, #petrecere familie Craciun , #Petreceri