Sarbatoreste succesul cu un vin spumant in editie limitata

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 00:00
3290 citiri
Sarbatoreste succesul cu un vin spumant in editie limitata

Un vin spumant in editie limitata este alegerea potrivita, daca ai un eveniment important de sarbatorit sau, cine stie, daca te gandesti deja la petrecerea de Revelion, alaturi de familia ta.

Poti servi spumantul atat la inceputul mesei, incepand de la gustare (varianta extrabrut sau sec) pana la desert (varianta sec sau demisec), te sfatuiesc specialistii.

Business24 iti recomanda spumantul Rhein Brut Imperial Cuvee Anniversaire, realizat in editie limitata la 1400 sticle, lansat joi, cu ocazia implinirii a 120 de ani de la fondarea Pivnitelor Rhein & Cie Azuga.

Mai mult decat atat, face parte dintr-o gama care este raspunsul romanesc la Champagne, Cava, Prosecco sau Cremant.

"Pentru spumantul Rhein Extra Brut Imperial Cuvee Anniversaire s-a folosit vinul Chardonnay medaliat cu argint la concursul international Chardonnay du Monde 2009", au declarat oficialii Pivnitelor Rhein pentru Business24.

Spumantul este realizat prin respectarea integrala a metodei traditionale (Champenoise): tirajat, fermentat, limpezit, degorjat in aceeasi butelie. Vinurile sunt "inchise" in sticle prin dopuire dupa ce s-au adaugat drojdiile selectionate care asigura fermentatia secundara .

Fermentatia secundara dureaza 12 luni, timp in care sticlele sunt asezate in stive in pozitie orizontala. La incheierea acestei etape sticlele se aseaza pe pupitre speciale si se rotesc cu bataie astfel incat sedimentele sa colecteze pentru a fi eliminate sub presiunea creata prin degorjare.

Calitatile Pivnitelor Rhein au fost recunoscute inca din 1906, cand acesta a obtinut cea mai mare distinctie la "Expozitia Generala Romana".

In 1920 a devenit spumantul oficial al Curtii Regale Romane, fiind servit in cadrul ceremoniei de incoronare a regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, in 15 octombrie 1922.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vin spumant editie limitate, #spumant Pivnitele Rhein, #spumant sarbatoare succes, #lansare vin spumant , #Petreceri