Tu cum te-ai purtat la petrecerea de la birou? Vezi pericolele ascunse

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 00:00
1705 citiri
Tu cum te-ai purtat la petrecerea de la birou? Vezi pericolele ascunse
Comportament neadecvat la birou

Ai fost la petrecerea de Craciun organizata de compania in care lucrezi si nu esti sigur ca te-ai comportat conform normelor? Este posibil, deoarece unul din 10 oameni spun ca au cel putin un coleg care a fost tras la raspundere dupa "dezmatul" de sarbatori.

Fie ca ti se par un lucru bun sau nu, petrecerile de Craciun ascund pericole pentru angajatii care se lasa dusi de val. Un studiu realizat de Institutul Chartered pentru Angajati si Dezvoltare arata ca 10% dintre persoane au auzit de un coleg care a fost mustrat sau chiar concediat din cauza comportamentului neadecvat din timpul petrecerii de Craciun, dupa cum arata Guardian.co.uk.

Printre cele mai des intalnite motive se numara: violenta (batai, amenintari etc), hartuirea sexuala, intimidarea colegilor, discriminarile persoanelor cu dizabilitati sau pe teme religioase, activitatile sexuale in cladirea companiei, utilizarea neortodoxa a copiatorului foto si insultarea sefului.

Angajatorii sunt responsabili pentru protectia si siguranta tuturor angajatilor, asa ca se asteapta ca acestia sa ia masurile necesare pentru pedepsirea vinovatilor.

Ce poti face pentru a te feri de pericolele ascunse ale petrecerilor de la birou?

Celor mai multi dintre noi le este mai usor sa vorbeasca fara menajamente cu seful sau colegii atunci cand se afla intr-un mediu social, insa ai grija sa nu spui nimic suparator sau insultator.

Daca te afli pe cealalta parte a baricadei, adica esti victima comportamentului inadecvat al colegilor sau sefului, adreseaza o plangere formala superiorului sau direct. Angajatorul tau are obligatia de a investiga si de a rezolva cu seriozitate problema respective.

Ce se intampla dupa petrecere?

Cresterea retelelor sociale precum Facebook a facut ca postarea de fotografii neortodoxe cu sefii sau colegii sa fie foarte obisnuita si tentanta. Acest lucru poate duce la pierderea reputatiei si a increderii colectivului. In prezent, multe companii au adoptat politici social media, ceea ce inseamna ca poti fi tras la raspundere in cazul in care crezi ca orice poate fi postat pe internet.

#petrecere craciun, #petrecere birou, #party sarbatori, #hartuire sexuala, #violenta bioru , #Petreceri