Restaurantele preferate de oamenii de afaceri romani. Vezi unde mananca Tiriac

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 19:24
3861 citiri
Restaurantele preferate de oamenii de afaceri romani. Vezi unde mananca Tiriac

Un pranz de afaceri poate fi cel mai bun mod de a incheia cele mai bune parteneriate. "Toate schimbarile importante in lume incep dupa o cina buna", spunea Ronald Reagan si de aceea alegerea restaurantului este de multe ori o piatra de incercare pentru un businessman.

Iata care sunt restaurantele preferate frecventate de oamenii de afaceri din Romania.

Restaurantul Casa Vernescu, preferat de Ion Tiriac

Situat intr-o cladire istorica pe Calea Victoriei, Casa Vernescu este restaurantul preferat de omul de afaceri Ion Tiriac. Decorul de poveste "la belle epoque", completat de picturile lui G. D. Mirea, coloanele impunatoare, vitraliile si oglinzile masive, transforma restaurantul in locul perfect pentru o intalnire de afaceri.

Bucatarul sef al restaurantului completeaza cartea de vizita a localului, fiind primul bucatar din Romania cu o stea Michelin.

Castigator al medaliei de argint la Campionatul Mondial Culinar de la Luxemburg la categoria "Restaurante Hotele de Lux de 5 Stele" si al titlului "Chaine des Rotisseurs", Joseph Hadad detine secretele a peste 2000 de retete sofisticate si a creat show-uri culinare pentru presedintii Bill Clinton si Francois Mitterrand, pentru politicieni ca Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Printul de Lichtenstein.

O masa de patru persoane, unde se consuma gustare rece, gustare calda, un fel de baza, desert si o sticla de vin, poate costa 450-500 de euro. Iar, daca luam de exemplu acelasi meniu consumat la un restaurant de lux din Paris, masa poate ajunge la 1.600 de euro.

Restaurantul Heritage, "Restaurantul bancherilor din Romania"

Considerat unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti, Heritage este supranumit si "restaurantul bancherilor", pentru ca intre actionarii sai s-au numarat initial mai multe personalitati din domeniul bancar - printre care Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank, Rekkers Robert, presedinte Banca Transilvania, precum si Silviu Hotaran, director general Microsoft Romania.

La "Heritage" clientii pot alege intre variantele de meniuri de cina si pranz si din colectia de vinuri. Un meniu complet de pranz costa 150 de lei. Pentru un meniu cu aperitive, un fel principal si desert platesti intre 240 si 275 lei. Daca optezi pentru un meniu cu aperitiv, doua feluri principale, desert si prajiturele platesti intre 390 si 430 de lei.

Restaurantul Viena Cafe Ploiesti, restaurantul preferat de Sebastian Ghita

Restaurantul preferat de omul de afaceri Sebastian Ghita este Viena Cafe din Ploiesti, unde are si cartierul general echipa sa de baschet.

Construit in stil clasic, foarte elegant si specific romanesc, restaurantul Vienna Cafe poate fi locul ideal pentru o intalnire de afaceri. Din meniul restaurantului nu lipseste fileul de salau in sos meuniere, sarmalutele sau patrama. Pretul unui meniu care include gustare rece, preparat din peste si mix grill costa 180 lei de persoana.

#restaurant Tiriac, #Restaurant Heritage, #restaurant Casa Vernescu , #Planificarea activitatii