Constantin Cornea: Cum gasesti psihologul potrivit pentru tine

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 12:45
1857 citiri
Constantin Cornea: Cum gasesti psihologul potrivit pentru tine
Foto: Pixabay

Un psiholog bun pentru tine il poate reprezenta acel profesionist care te ajuta sa iti depasesti o problema, consideri ca te intelege si ca este pe aceeasi lungime de unda cu tine. In fond, apelezi la un specialist pentru a rezolva o problema.

Te simti in elementul tau. Totul de la profesionist, muzica, atmosfera la modul in care este mobilat cabinetul te ajuta sa iti deschizi sufletul. Doar asa, povestea ta de viata se va contura clar, pentru a putea mai apoi, sa descoperi itele care s-au incurcat dar si modul in care le poti descurca.

Descoperi cauzele problemei. De multe ori se intampla ca pacientul sa descopere ca sursele problemelor lui sunt mai multe si in zone nebanuite. Daca are probleme in cuplu, poate descoperi si propria vina si cand au inceput sa gandeasca si sa simta diferit. Daca are probleme la job isi poate da seama daca este momentul sa ramana pentru a rezolva problemele aparute sau este mai bine sa isi caute un job sau o firma mai potrivite.

Simti ca te dezvolti. Procesul terapeutic are la baza si o forma de dezvoltare persoanala. Cu cat psihologul este mai educat, cu atat subiectele pot fi mai bine dezvoltate iar solutiile gasite pot fi mai multe, ramanand la aprecierea pacientului care i se potriveste mai mult.

Ceea ce lucrati in cabinet se aplica foarte bine in viata ta. Este foarte important ca psihologul sa poata vedea viata prin prisma experientelor tale pentru a te putea ajuta sa iti gasesti propriile resurse.

Te simti mai echilibrat, mai increzator in fortele proprii. Este foarte important ca, in timp, sa iti recapeti propriul echilibru si sa iti regasesti stima de sine. Bineinteles ca acest lucru se poate intampla in functi de suferinta ta, respectandu-ti propriul tempo. Doar asa poti descoperi propriul mod de rezolvare a problemelor, poti lua cele mai bune decizii intr-un timp potrivit tie.

Concluzionand, psihologul potrivit pentru tine este cel care te ajuta sa treci peste propriile probleme, intr-un mod cat mai usor de aplicat de tine, intr-un timp rezonabil.

Deasemenea, este important sa simti ca psihoterapia te ajuta dincolo de recapatat increderea in tine, sa iti poti construi un plan viabil de viitor care sa te ajute sa iti traiesti viata cat mai placut.

Articol semnat de Constantin Cornea, Psihoterapeut & Coach

www.psievolution.ro

www.psihologconstantincornea.ro

#psiholog Constantin Cornea, #cum alegi psihologul , #Sfatul psihologului