Reguli de care sa tii cont cand te intorci din concediu. Coaching, cu Simona Nicolaescu

Luni, 26 August 2019, ora 12:11
4951 citiri
Reguli de care sa tii cont cand te intorci din concediu. Coaching, cu Simona Nicolaescu
Foto: Pixabay

Multi oameni experimenteaza dupa concediu o oarece depresie, cu regretul ca s-au dus de mult zilele de vacanta. Ti-am pregatit cateva idei ca sa nu mai ajungi in starea de apatie post-vacanta iar, la final, vei descoperi o meditatie ghidata, pe care am creat-o special pentru a avea un inceput de zi plin de incredere si energie:

1. Stabileste urmatoarea distractie sau iesire cu prietenii, nu peste jumatate de an, ci in maxim 2 saptamani. Acest lucru te va ajuta sa aduci un pic din atmosfera de vacanta intr-o saptamana obisnuita de lucru.

2. Well-being emotional

Revizuieste viata ta emotionala, descopera cat de multe satisfactii iti aduce job-ul actual, relatia de cuplu. Daca simti ca anumite capitole din viata ta nu iti aduc multumire, atunci stii ca a venit momentul pentru o schimbare.

Daca nu esti in forma emotional vorbind, atunci e clar de ce ai nevoie din nou de vacanta.

3. Imediat dupa vacanta, ia-o cu pasi mici

Daca ti-ai permis doua saptamani de vacanta, cu siguranta iti mai permiti macar o zi in care sa nu incerci sa rezolvi toate problemele de serviciu si de acasa. Daca alegi sa rezolvi totul, atunci dupa prima zi de concediu vei simti ca nu ai avut concediu, vei fi extenuat/a.

Daca vrei sa iti mentii starea buna castigata in vacanta, ia-o usor.

4. Ia-ti pauze de-a lungul zilei

Apeleaza la o atitudine blanda si generoasa fata de tine, nu te munci si biciui ca pe ultimul lenes. O pauza de 10 minute la fiecare ora, in care mai spui un banc sau interactionezi cu colegi amuzanti, iti va face tranzitia mai usoara.

5. Toamna te ajuta sa tii un regim de viata sanatos

De cele mai multe ori, in concediu facem excese cu privire la dulciuri, mancare, alcool etc. Si daca tot vine toamna si piata este plina cu legume si fructe, atunci ai putea sa fii in forma cu o dieta echilibrata recomandata de nutritionisti si sa faci exercitii fizice periodice.

Daca starea ta fizica este una foarte buna, atunci iti va influenta si starea mentala.

6. Work-life balance

Arunca o privire mai atenta asupra vietii tale. Remarca daca oferi suficient timp tuturor aspectelor importante din viata ta. Fa o lista cu tot ceea ce iti place sa faci si apoi compara cu realitatea. Ideea de baza este sa faci in asa fel incat sa simti ca fiecare zi o petreci in concordanta cu ceea ce simti, cu ceea ce ai nevoie, cu ceea ce iti face placere.

7. Incepe-ti ziua cu ganduri pozitive

Fiecare zi din viata noastra este un dar primit de care uitam uneori sa ne bucuram. Iti poti incepe ziua gandindu-te la ce este frumos in viata ta.

Pentru a-ti incepe ziua intr-un ton pozitiv, iti propun sa asculti acest material audio pentru a obtine o stare de liniste sufleteasca. Iti recomand sa-ti aloci acest moment chiar imediat ce te-ai trezit, pentru a te ajuta sa:

- Te incarci cu energie pozitiva;

- Setezi mintea pentru o zi cu realizari;

- Te bucuri de o noua zi din viata ta.

Simona Nicolaescu

www.simonanicolaescu.ro

Psihoterapeut, coach si sustinator al vietii echilibrate in Romania

Simona Nicolaescu a dezvoltat LifeFit, un program unic pentru a produce schimbari profunde in vietile liderilor din Romania, cu deschiderea portilor catre propriul subconstient, trasarea unui plan clar pentru a-si atinge visurile, vitalitate fizica si psihica crescuta.

A inclus in acesta mare parte a invataturilor extrase din diferitele experiente ca antreprenor, lider, mama si din diferite formari pe care le are: psihoterapie ericksoniana, hipnoza, coaching, silent retreat, terapie cranio-sacrala, mind power.

Lucreaza in sesiuni individuale cu angajatii din Romania pentru a ii ajuta sa duca o viata mai echilibrata din punct de vedere emotional, pentru a se bucura mai mult de viata pe care o au.

Tine workshopuri pe teme precum: Sleep better, Stress Management, Mind focus, Tehnici de relaxare.

Desemnata "Antreprenorul anului" in 2013, Simona Nicolaescu si-a dedicat ultimii 8 ani din cariera sa profesionala sustinerii si promovarii vietii echilibrate, prin proiecte creative, adresate mediului de afaceri, derulate in premiera in Romania.

Sub semnatura sa au luat nastere primul program de well-being pentru angajatii companiilor, in anul 2010, si primul audio-book pentru diminuarea stresului, in anul 2014, intitulat "Tehnici de reducere a stresului".

#MindFitness Simona Nicolaescu, #depresie dupa vacanta , #Sfatul psihologului