7 produse care s-ar putea ieftini in 2012

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 08:12
1476 citiri
7 produse care s-ar putea ieftini in 2012

Pe langa recesiune si scumpiri, anul 2012 ar putea constitui o surpriza placuta din perspectiva preturilor pentru anumite produse. Vorbim despre tablete, televioare 3D, procesoare sau vinuri, potrivit unui clasament realizat de Businessinsider.

1.iPad 3 nu va avea o reducere semnificativa de pret in 2012, insa un lucru este sigur, mult asteptata tableta va determina scaderea pretului pentru modelul iPad 2. Lansarea iPad 3 i-ar putea face pe comercianti sa propuna oferte pentru iPad 2 in incercarea de a face loc pe piata celor mai recente variante ale tabletelor Apple.

2.Robert Parker, un reputat specialist in vinuri, spune ca 2012 va fi "Anul cumparatorilor", intrucat pretul vinului va fi stabil sau in scadere. Din cauza crizei financiare, clientii opteaza pentru sortimente ieftine. Retailerii, pentru a-si vinde marfa vor fi obligati sa vina cu oferte atractive si reduceri considerabile de pret.

3.Procesoarele Intel Sandy Bridge domina industria de profil, insa preturile mici pentru modelul AMD Fusion vor obliga competitorii sa umble la oferta lor. Vedetele sunt procesoarele AMD Seria APU care promit o rezistenta mai mare a bateriei.

4.Revolutia Kindle a determinat scaderea pretului si pentru alte tablete in incercarea de a face fata unei competitii serioase, Kindle fiind vanduta cu 199 de dolari. Competitia continua si in 2012, cei mai avantajati ramanand cumparatorii.

5.Inundatiile din 2011 din Thailanda au creat o penurie de hard disk-uri si prin urmare o crestere accentuata a pretului acestor produse. Contextul a fost favorabil pentru produsele solid state drive (SSD-urile), care desi mai scumpe decat hard disk-urile traditionale au inregistrat o crestere a cererii. Pretul pentru SSD-uri este intr-o constanta scadere. In 2011 pretul pentru un SSD de 64 GB a scazut cu 33% fata de anul precedent, cel de 128 GB, cu 21%. Pentru 2012, se preconizeaza o continuare a reducerilor de pret.

6.Fiecare noua generatie de eBook vine cu o reducere de pana la 61% fata de pretul celei dinainte. Presupunand ca va fi lansat un nou model de Kindle in 2012, ne asteptam ca preturile pentru cele mai populare eBook Reader sa scada in continuare.

7.Televioarele 3D sunt greu de vandut! Pe langa faptul ca sunt mai scumpe decat cele traditionale, televiozarele 3D au nevoie si de aparatura suplimetara pentru a putea fi utilizate: ochelari 3D, Blu-ray 3D si discuri Blue Ray. Cu toate acestea, in 2011 preturile pentru televizoarele de 55 inch au scazut cu 33%, de la 1.499 de dolari la 999 dolari. Noul an vine un stoc restant din 2011 ceea ce inseamna ca retailarii vor veni cu oferte pentru modelele de televioare 3D HD.

#televizoare 3 D, #SSD pret, #Kindle pret 2012 , #Shopping