Adauga-ti in colectie moneda din aur dedicata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 00:00
2564 citiri
Adauga-ti in colectie moneda din aur dedicata lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

Esti pasionat de numismatica, de operele lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, ori pur si simplu cauti un cadou deosebit? Nu rata o editie numismatica de exceptie a Bancii Nationale a Romaniei, dedicata implinirii a 175 de ani de la nasterea marelui scriitor si filolog roman.

Moneda din aur, pusa in circulatie de BNR luni, 15 iulie, intr-un tiraj limitat la numai 250 de exemplare, este dedicata colectionarilor, celor care vor sa investeasca in metale pretioase, dar poate reprezenta si un cadou deosebit pentru cei pasionati de opera marelui scriitor roman.

Pe aversul monedei vei gasi imaginea Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Campina, inscriptia "Romania", valoarea nominala de 100 de lei, stema Romaniei si anul de emisiune, 2013.

Pe reversul monedei apare portretul lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, un detaliu al blazonului de la intrarea in Muzeul Memorial din Campina si, in arc de cerc, inscriptia "Bogdan Petriceicu Hasdeu" si anii intre care a trait acesta, "1838-1907".

Foto: BNR

Monedele sunt ambalate in capsule transparente, pentru protectie, si sunt insotite de brosuri de prezentare in limbile romana, engleza si franceza, ce includ certificatul de autenticitate, semnat de guvernatorul Bancii Nationale si de casierul central.

Moneda din aur are 6,452 grame (aur 900%), cant zimtat, calitate "proof", costa 1.490 de lei, fara TVA, are putere circulatorie si poate fi cumparata din sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

O.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moneda aur BNR, #emisiune numismatica BNR, #moneda aur Hasdeu , #Shopping