Afla cum te poti feri de imitatii, cand iti cumperi genti si pantofi de lux

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 00:00
11190 citiri
Afla cum te poti feri de imitatii, cand iti cumperi genti si pantofi de lux

Pantofii realizati de un designer recunoscut au cusaturi impecabile si taieturi perfecte, iar gentile au cel mai adesea o eticheta cu un numar de serie, in interior. Chiar si bijuteriile au diferite insemne, in functie de casa de bijuterii care le realizeaza. Tu stii sa deosebesti un produs "de firma" de o "imitatie"?

Designerii depun un efort imens pentru a se asigura ca clientii lor se bucura de o experienta completa de lux, asta incluzand chiar si ambalajul in care livreaza produsele. Pantofii vanduti fara o cutie de inalta calitate, fara o punga de calitate sau fara chitanta sunt cel mai probabil o imitatie, scrie LuxuryLaunches.

Yves Saint Laurent, spre exemplu, are cutii in diferite culori, insa toate au un lucru in comun: initialele producatorului, scrise cu majuscule. In plus, cutia ar trebui sa vina intr-o punga care are, de asemenea, numele brandului inscriptionat.

Foto: Luxury Launches

Fii foarte atent la pret. O pereche de pantofi care se vinde cu 1.000 de dolari si pe care o gasesti la 200 de dolari, in mod cert nu este o pereche de pantofi originali.

In plus, trebuie sa privesti cu atentie culorile si materialele din care sunt facuti pantofii. Platformele Louboutin Beauty, spre exemplu, nu vor fi niciodata de culoare ciocolatie, asa cum nicio pereche de botine Alexander McQueen nu vor avea insertii de blana sau cristale.

Foto: Luxury Launches

Un alt indiciu este dat de cusaturi si, in general, de mici detalii ce tin de indemanarea manufacturierului. Daca observi o cusatura inegala sau orice alt semn de "lucratura" de slaba calitate, cel mai probabil pantofii pe care ai pus mana nu sunt originali.

Producatorii autentici de incaltaminte acorda o atentie deosebita la detalii si nu permit nicio greseala la fabricare. Maiestria muncii si atentia la detalii sunt cateva dintre motivele pentru care platesti atat de mult pe o pereche de pantofi originali.

Locul din care cumperi un produs este si el un indicator pretios, in "lupta" ta impotriva produselor de firma falsificate. Desi exista vanzatori onesti si in China, Singapore sau Hong Kong, ar trebui sa fii foarte atent cand cumperi incaltaminte sau alte produse din aceste locatii.

Daca observi ca un vanzator online foloseste doar pozele oficiale fara sa spuna ceva legat de autenticitatea cutiei si pungii in care va fi livrat, sau daca ti se intampla asta chiar in magazin, atunci poti fi sigur ca ai de-a face cu asa-numitele "imitatii".

Gentile autentice vs. gentile false

Foto: Luxury Launches

Daca in urma cu doar cativa ani puteai sa iti dai seama cu usurinta care este o geanta originala si care este imitatie analizand calitatea pieii sau observand un logo scris gresit, acum diferentele sunt tot mai greu de depistat.

Un "truc" prin care poti detecta o geanta ce nu este autentica este verificarea etichetei din interior. Acolo ar trebui sa gasesti un numar de serie, uneori chiar in buzunarul de la interior. Gentile Louis Vuitton si Gucci au cel mai adesea o astfel de eticheta.

Verifica, de asemenea, calitatea materialului. Daca vanzatorul sustine ca geanta este din piele, atunci geanta ar trebui sa miroasa a piele. Daca ar trebui sa fie din panza de calitate, atunci aceasta ar trebui sa fie foarte rezistenta si bine cusuta. Materialul iti poate spune foarte multe despre calitatea gentii.

Foto: Luxury Launches

Analizeaza cu atentie cusaturile si simetria lor. Gentile originale vor avea intotdeauna o cusatura de inalta calitate, intrucat elementul "calitate" face parte din reputatia designerului care o creeaza.

Cauta etichetele, atat pe interior, cat si pe exterior. Ele ar trebui, in mod normal sa fie stantate sau cusute de mana cu insemnele casei de moda. O imitatie nu va avea niciun nume pe eticheta din interior. Analizeaza si etichetele exterioare, pentru ca multi designeri includ etichete de autenticitate chiar si in exterior.

Accesoriile autentice vs. accesoriile false

Foto: Luxury Launches

Inainte de a cumpara un accesoriu, cea mai buna idee ar fi sa te familiarizezi cu colectiile brandului. O bijuterie Tiffany & Co, spre exemplu, are cate un insemn gravat in trei locuri.

Aurul galben, aurul alb sau argintul sunt materiale grele, asa ca, daca o bijuterie ti se pare prea usoara pentru dimensiunea ei, ar trebui sa iti pui un semn de intrebare. In plus, majoritatea bijuteriilor create de designeri nu au parti vizibil imbinate, intreg materialul are o continuitate, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa vezi capetele unei verigi, spre exemplu, de la o bratara autentica.

Majoritatea caselor de bijuterii, precum Chanel, au, de obicei, gravat logo-ul companiei pe fiecare bijuterie. Acesta este un indiciu care ar trebui sa iti arate foarte usor care bijuterie este originala si care nu. Cu toate acestea, unii producatori incearca sa falsifice si aceasta gravare. Verifica, asadar, cu mare atentie, iar daca ti se pare ca scrisul este neclar, inseamna ca bijuteria pe care ai pus mana nu este originala.

Foto: Luxury Launches

Evalueaza, de asemenea, ambalajul in care vin bijuteriile. Toate bijuteriile de la Tiffany & Co, spre exemplu, vin intr-un saculet turcoaz de matase, aflat intr-o cutie marcata cu numele brandului, legata la randul ei cu o funda din saten alba. Bijuteriile Viviene Westwood vin si ele intr-o cutie in care se afla saculetul si apoi vei gasi si bijuteria. Fii atent si vezi daca pe fiecare din cele doua sau trei ambalaje numele brandului este scris absolut identic.

In ceea ce priveste ceasurile, in cazul celor cu curea din piele cauta pe interior pentru a afla unde sunt produse, iar la cele care au curea de metal trebuie sa te asiguri ca toate verigile se misca lejer si ca incuietoarea se inchide ferm. Daca simti ca te chinui sa inchizi incuietoarea, atunci s-ar putea sa ai in mana un ceas ce doar imita varianta originala.

#cum descoperi imitatiile, #haine originale vs imitatii, #genti firma vs imitatii , #Shopping